Közélet

2009.04.08. 19:15

Osztályok egy buszban spórolós kiránduláson

Szerencsések a tatabányai Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola diákjai: Erdélybe utaznak csütörtökön Mátraházy Ferenc vezetésével. A történelem-magyar szakos pedagógus nem csak saját tanítványainak szervez hasonló utakat. A tatai Eötvös-gimnázium és a tatabányai Péch Antal-középiskola diákjai is élvezhették már idegenvezetését.

M. H.

  Mint azt elmondta: nem a külföldi úticél miatt fontosak ezek az utak, hiszen a magyar lakta területeket látogatják meg. Minden évben háromszor, négyszer is szervez utazást Krakkóba. Legalább négy olyan múzeum van a lengyel fővárosban, ahol már ismerik őket, és nem kell előre fizetniük.

Az osztálykirándulásokat szervezik a bakonyaljai iskolák is. Bakonysárkányban úgy spórolnak, hogy közös buszt bérel, és együtt utazik a hatodik és az ötödik osztály. Kisbéren a négyszáznyolcvan tanuló közül a hátrányos helyzetűek kirándulását a Petőfi Alapítvány támogatja.

(Részletek a 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilap csütörtöki számában).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!