Amerikai futball

2024.05.19. 20:16

Nagy dominancia a Tatabánya Mustangs mérkőzésén +fotók

Nem volt kérdés, melyik együttes zárja több ponttal a Divízió I-es rangadót. A Tatabánya Mustangs elképesztő magabiztos teljesítmény mellett szárnyalta túl a Budapest Titans II. csapatát.

Bottka Szabolcs

Május 19-én, vasárnap rendezték a Divízió I. nagy rangadóját, ahol a Tatabánya Mustangs csapott össze a Budapest Titans második csapatával. A mérkőzés mindkét alakulat számára létfontosságú volt: a tatabányaiak egy győzelemmel tovább folytathatnák győzelmi sorozatukat, illetve sikeresen bebiztosítanák pozíciójukat a rájátszásban. A Titans II. pedig a tabellaelső együttest tudta volna túlszárnyalni. 

Nem volt kérdés, melyik együttes zárja több ponttal a Divízió I-es rangadót. A Tatabánya Mustangs egy elképesztő magabiztos teljesítmény mellett szárnyalta túl a Budapest Titans II-t.
A Tatabánya Mustangs (fehérben) támadó- és védőjátékosai egyaránt kihozták magukból a maximumot
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Az első negyedet a vendégegyüttes kezdte meg, eredményességben azonban nem remekeltek a nyitótámadásuk alatt, ugyanis a Mustangs védőosztaga kivédekezte a három kísérletüket, azért kénytelenek voltak elrúgni a labdát. Ezek után következett a kék-fehér színekben játszó sereg, amely szintén gyengén indította a találkozót, hiszen már legelső labdabirtoklás alatt elveszítette a játékszert, ezzel közel juttatva ellenfelüket az endzone-hoz. Utóbbiak többszörös próbálkozás után sikeresen touchdown-t szereztek, melynek segítségével 6 pontot írtak fel a táblázatra, az extra pont azonban kimaradt. A musztángok következő menetelése sikeresen zárult, nem olyan sokkal a hibájuk után az irányító, Misztl Benedek találta meg Tápai Donaldot, aki az elkapásával kiegyenlítette a meccset. Részükről a TD (touchdown) utáni rúgás is sikeres volt, így egy ponttal vezettek hazai pályán.

A második negyed alatt nem változott az eredmény, ám ez a felvonás javarészt a Mustangsról szólt. A labdabirtoklási idejük egészen elképesztő volt, közel az összes támadásuknál 1st down-t tudtak szerezni. Az irányítójuk megmutatta mozgási képességeit is, nem félt a labdával futni, a védelmük pedig sok esetben könnyedén lelassította a budapestiek próbálkozásait. A passzsiettetés megfelelően működött, a futásvédelmük erőteljes volt, nem tudtak mit kezdeni a titánok. A félidőt egy egységgel tartotta a Tatabánya.

Elképesztő teljesítmény a hazai csapattól

A  párharc harmadik és a negyedik fázisa óriási hazai dominanciát hozott, a pálya minden részén kiemelkedőt tudtak nyújtani. A passzjáték effektíven muzsikált, sok esetben távoli bombákkal kezdték kibillenteni egyensúlyából az összetettben második helyet elfoglaló klubot. A periódus első felében egy szörnyű sérülés is történt, a Titans játékosa lábsérülést szenvedett, mely révén megállt a játék, a Mustangs játékosai és szurkolói végig sportszerűen és együttérzően kezelték a helyzetet. Ugyanebben a játékrészben egy 80 yardos touchdown is született az otthon játszó együttestől, a támadófal végig jól védte a QB-t (irányító), és a futójátékosoknak is jól helyet teremtettek a védelmi vonal ellen. A linebackerek megakadtak a nagyembereken, ritkán sikerült keményebb szerelést elérniük. 

A párharc utolsó szakaszában folytatódott, ami az előző percekben: a tatabányaiak esélyt sem hagyva gázoltak át a küzdőtársaikon, védelmi vonalon pedig még interception-t (az irányító passzát megszerzi a defenzív részleg) is be tudtak maguknak zsebelni. Nem volt kérdés, melyik csapat tett le többet az asztalra a vasárnap, a rájátszásbeli pozíciójukat bebiztosították a musztángok és továbbra is veretlenül állnak az élen. 

Nem volt kérdés, melyik együttes zárja több ponttal a Divízió I-es rangadót. A Tatabánya Mustangs egy elképesztő magabiztos teljesítmény mellett szárnyalta túl a Budapest Titans II-t.
Továbbra is veretlen a tatabányai csapat
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Amerikai futball, 2024, Coors Divízió I.

Tatabánya Mustangs - Budapest Titans II 30-6 (7-6, 0-0, 14-0, 9-0)

Tatabánya, Olimpikon úti sporttelep.

Tatabánya: Kiss, Misztl, Molnár D., Takács, Kövecses, Nacsa, Tóth, Dávidházy B., Szabó, Magyar B., Tápai, Nagy, Lizakovszky G., Kovács M., Hribár, Lizakovszky B., Molnár L., Mátrai, Molnár Á., Arató, Lődi, Malinovszki D., Kilencz, Ernszt, Bartus, Juhász, Bakajsza, Jäger, Kuhár, Kovács B.,  Horváth, Nyiri, Bihacker, Malinovszki Á., Kiss, Bodnár, Baricza, Magyar G., Igaz, Hegedűs, Maszlavér, Dávidházy B.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában