Megyei kupa

2022.04.28. 17:40

Hét gólt szerezve ment tovább a Tata

Már csak a legjobb nyolc csapat volt érdekelt.

Herczeg István

Nagy lépést tett a címvédés felé a Zsámbék (zöldben)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Megyei Kupa 3. fordulóját rendezték szerda délután, ahol már csak a legjobb nyolc csapat volt érdekelt. A Nyergesújfalu–Vértesszőlős-összecsapás elmaradt, így csak három továbbjutóról tudunk hírt adni. A Tatai AC a másodosztályú Ászár otthonában lépett pályára, és egészen elképesztő mérkőzést hoztak össze a felek. Az Ászár hét perc után már 2-0-ra vezetett, a második játékrészben 5-3-ra is, ám a végére 7-5-re győzött a Tata, bár az Ászár emberhátrányban fejezte be a találkozót. 
A másodosztályban a bajnoki címért küzdő Csolnok is hazai közönség előtt játszott, és egyetlen másodosztályú klubként tovább is jutott a legjobb négy közé, hiszen otthon 2-0-ra verte az első osztályú Környét. A címvédő Zsámbék a bajnokságban az egyetlen vereségét okozó Kecskédet látta vendégül. Ahogy megszoktuk, ez a párharc is szoros volt, 1-1 lett a rendes játékidőben, majd végül a Zsámbék büntetőkkel jutott tovább a következő körbe. 
Megyei Kupa, 3. forduló 
Ászár KSE–Tatai AC 5-7 (4-3) 
Gólszerzők: Szabó (3), Kiss, Polgár, illetve Zuggó (3), Tóth, Martonfi (2), Felső. 
Kiállítva: Lengyel (61.). 
Csolnoki SZSE–Környe SE 2-0 (2-0) 
Gólszerzők: Zsolnay, Bokros. 
Zsámbéki SK–Wati Kecskéd KSK 1-1 (büntetőkkel 4-2) 
Gólszerzők: Marticsek (88., büntetőből), illetve Harsányi (44.). 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában