Advent

2023.12.19. 14:35

Pindroch Csaba olvasta fel Pilinszky elmélkedését a gyertyagyújtáskor Esztergomban

Pindroch Csaba olvasta fel Pilinszky János elmélkedését az esztergomi adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásakor.

Walczer Patrik

Pindroch Csaba tolmácsolta Pilinszky János adventi gondolatait

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A vasárnap esti szentmise után gyújtották meg a Lelkünk melege kezdeményezés keretében a bazilika előtt tűzifából megépített, 10 méter átmérőjű adventi koszorú harmadik gyertyáját. A főszékesegyházi plébánia közösségi oldalán megírták, hogy a bazilika, a Víziváros és a Szenttamás közösségével közösen idén is támogatják a rászorulókat, így a koszorú „építőelemeit” az adventi időszak végén osztják szét az érintetteknek.

A harmadik vasárnapon Ágoston Csaba református lelkész vezette a közös imádságot, aki szerint a harmadik, rózsaszín színű gyertya felhívás számunkra, hogy örüljünk annak, amink van, és annak, hogy immár nagyon közel van az Úr. A Vivo Brass Quintett műsora is színesítette az ünnepet, amelyen Pindroch Csaba színművész, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium öregdiákja tolmácsolta a jelenlévőknek Pilinszky János adventi gondolatait. Végül dr. Török Csaba, a bazilika plébániai kormányzója mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették a kezdeményezésüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában