Falunap

2023.08.21. 20:15

Slágerek hozták össze a generációkat Pilismaróton

Tartalmasan telik a nyár Pilismaróton is, ahol immár 12. alkalommal lepték el az érdeklődők a római katolikus templom mögötti Köztársaság teret. A búcsúval egybekötött falunapon a koncertek mellett kiállítással és dodzsemmel is várták a látogatókat.

Walczer Patrik

Közösen léptek fel a szépkorúak és a fiatalok, összehozták a dalok a generációkat

Forrás: beküldött

Fotó: Ternován Zoltán

Az idei rendezvény a Szalmaszál Zenekar zenés gyermekműsorával kezdődött el, majd a kora délutáni hivatalos megnyitón Hunyadi Balázs, a település polgármestere, Erős Gábor országgyűlési képviselő és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük két testvértelepülés, a felvidéki Garamkövesd és Kicsind delegációit. Ezután Hunyadi Balázs átvette Romanek Etelkától a vármegyei identitás program keretében Pilismarótról készült imázsfilmet tartalmazó pendrive-ot, melyet a helyszínen le is vetítettek az érdeklődőknek.

A későbbiekben sem volt hiány dalokból, sőt a szerzemények összehozták a fiatalabb és idősebb generációkat is. A többnyire a helyi nyugdíjas klub tagjaiból álló Őszikék Énekkar és a pilismaróti gyerekek alkotta Pintyőke Tánckar közös fellépése nagy sikert aratott.

A Szívből szólunk nevű örömzenei formáció magyar slágerekkel szintén dalra fakasztotta a közönséget, akárcsak Martin és Ákos, a fiatalokból álló duó, a lelkes zenészek kellő magabiztossággal álltak színpadra. A táncos produkciók ezúttal sem hiányozhattak a falunapról. A Retro Lady-k Tánccsoport két tánccal készült az idei rendezvényre, majd őket követve a nyergesújfalui Total Dance Clubra figyelt a publikum.

Idén ellátogatott Pilismarótra a dorogi Dorszen Akusztik is, a kéttagú együttes számos felkérést kap a környékből és az ország távolabbi pontjairól is. A közismert dalokat, népszerű előadók szerzeményeit feldolgozó duó megalapozta az este hangulatát, majd a BorSörMester nevű banda következett, mely szinte már hazajár Pilismarótra. Végül a helyiek örömére a fellépők sorát a Szalai Band zárta az utcabál éjjelig tartott.

Kiállítás
A hagyományokhoz híven a pilismaróti falunap alkalmával a színpadi produkciók mellett mindig láthatunk tárlatot is, melyet a helyi Retro Lady-k Tánccsoport tagjai szerveznek meg. Az Ügyes kezek nevű kiállítást a könyvtár épületében rendezték be ahol a helyben élő alkotók, illetve a környékbeli települések lakói által bemutatásra felajánlott kincseket lehetett megtekinteni. Így például gobelinhímzéssel készült tárgyakat, gyémánt gyöngy képeket és amigurumikat, vagyis egy közkedvelt japán technikával horgolt alkotásokat is láthattak az érdeklődők.

Érdekesség, hogy minden fellépő emléklapot kapott az önkormányzattól, melyet a Dorszen Akusztik fel is töltött a közösségi oldalára, hiszen korábban nem részesültek még ilyen elismerésben. A falunap másnapján tartották az ünnepi szentmisét, a kiállítás mellett árusok, és mini vidámpark is várta az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában