Bányászok emlékére

2023.06.23. 12:00

A Tegyük tisztába! program újabb állomása Tatabányán – bányász sírokat tettek rendbe

A Tatabányai Fidelitas újabb akciót szervezett a Tegyük tisztába! program keretében. Ezúttal is a bánhidai temetőben lévő bányászsírokat keresték fel.

Kemma.hu

Kupcsok Péter, a Fidesz tatabányai csoportjának alelnöke, frakciószóvivő és önkormányzati képviselő közösségi oldalán számolt be a Tatabányai Fidelitas legújabb akciójáról. "Tisztelet és megbecsülés a hősi halált halt bányászok emlékének!" írta bejegyzésében, majd hozzátette: 

2022-ben a Tatabányai Fidelitas a XI. Tegyük tisztába! program keretében a bánhidai temetőben található bányász sírokat tette rendbe.

Akkor ígéretet tett, hogy képviselői kerete terhére felújítja a kifakult táblákat. Az ígéretet tettek követték, s a közelmúltban meg is történt a táblák felújítása. 

„Végeredményként a megkopott tájékoztató táblát kicserélték, a síremlékek vaskorlátjait korróziómentesítették, lefestették, a hiányzó törött csővég kupakokat pótolták, cserélték illetve a lábazatot magasnyomású mosóval letisztították” – áll a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában