A hordó legendája

2022.10.06. 20:21

Nem kerülsz bajba, ha jól bánsz a lakatokkal a baji szabadulószobában

Régóta dédelgetett ötlet válhatott valóra idén a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényen. A Baji Közösségi Ház különleges hangulatú pincéjében Az öreg hordó legendája címmel egy szabadulószobát hoztak létre.

G. D. V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

– Az Esterházy nagy pincében egykor volt egy nagy hordó. Az ehhez kapcsolódó településen élő legenda adta a történet alapját. Sejtelmes, izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, hogy megtalálják a legendához köthető tárgyakat. A fejtörők között többek között voltak számkombinációs lakatok és kulcsok, logikai feladatok, titkosírás, tárgyak keresése – magyarázta Vandrovnik Klára, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kulturális szervezője.

– A visszajelzések alapján sikerült azt a különleges, kétszáz évvel ezelőtti hangulatot visszahoznunk, ami felidézte a nagy hordó készítésének korát. Jövőre szeretnénk az idei tapasztalatainkat felhasználva egy új történetű, izgalmas feladatú szabadulószobát nyitni – Pásztor-Turák Míra, az esemény másik szervezője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában