baba

2021.10.04. 11:40

„Extra, életre szóló kötelék” – Berki Mazsi szerint ezért fontos a szoptatás

A Berki-házaspárnál hamarosan érkezik a baba, Mazsi pedig a követői véleményét, tapasztalatait is kikérte a szoptatásról.

Kemma.hu

20210929 Budapest Life Tv Frizbi forgatás fotó: Keresztesi Balázs (KB) Metropol képen: Berki Krisztián és felesége Katona Renáta Mazsi

Forrás: Metropol

Fotó: Keresztesi Balázs

Berki Krisztián felesége, Mazsi már készül a szülés utáni időkre. Első babájával várandós, így az egyik nagy kérdés nála is a szoptatás. Ahogy a Bors is írja, a kismama anyatejjel szeretne táplálni a kicsit, de nem csak védőnőhöz, hanem szoptatási tanácsadóhoz is jár. Követői véleményére is kiváncsi volt a témában.

– Szoptatás. Pró és kontra érveitekre lennék kíváncsi, hogy mit is tapasztaltatok a szoptatás alatt? Ki milyen nehézségbe botlott vagy egyáltalán olyan volt-e, mint amire számítottál, felkészültél? – tette fel a kérdést az Instagram-oldalán, s elárulta, ő hogyan képzeli el a tökéletes táplálást.

Mint írta, igény szerinti szoptatás párti és minden vágya, hogy a születendő kislányukat a lehető leghosszabb ideig el tudja látni saját anyatejjel, szoptatva. Mazsi arra is kitért, hogy szerinte minden fejben dől el, ő pedig épp ezét kijelentette: szoptatni akar. A fájdalom és a nehézségek sem érdeklik, mert szerinte az anyatejnél nincs jobb egy újszülöttnek.

– Fontos nekik az anyukájuk közelsége és úgy gondolom ez a fajta kötődés egy ,,extra” életre szóló kötelék, amit a cumisüvegen keresztül nem lehet átadni persze – írta, hozzátéve, hogy természetesen a kötelék amúgy is megvan, de szerinte azt, hogy van-e különbség a szoptatott és egyéb módon táplált babák esetében, azt csak az tudja, akinek volt ilyen és olyan babája is volt.

Mazsi kiemelte még: a legkisebb Berki lesz most a főnök, hisz igény szerinti szoptatásnál a babához alkalmazkodnak, és nem a baba hozzájuk.

 

View this post on Instagram

 

Berki Renáta (@berkimazsi) által megosztott bejegyzés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában