kikelet

2021.04.01. 16:06

Megható videó: hazatért párjához Dömösre Szofi, a hűséges gólyalány

Négy éve alkot egy párt Maca és Szofi. A nőstény gólya idén is megérkezett téli szálláshelyéről Dömösre párjához.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Marton Vlad András

Maca 2016-ban került a BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpontba, mivel meglőtték és vállából söréteket kellett kioperálni. Bár meggyógyították, de repülni azóta nem tud, Dömösön él. Következő év áprilisában találkozott Szofival, aki akkor szállt le először a madármentőknél, azóta egy párt alkotnak. Ahogy arról beszámoltunk, az első évben öt kis fiókával lett gazdagabb a család.

Szofi minden évben megteszi a több száz kilométeres utat téli szálláshelyére, de minden évben visszatér párjához. Nem volt ez másképp idén sem, erről Marton Vlad András, a dömösi madármentők vezetője számolt be Facebook-odalán.

Szofi március 30-án 15 óra után néhány perccel landolt jól megszokott költőhelyén. A gólyapár életét folyamatosan nyomon lehet követni a BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpont Youtube-csatornáján. Az érkezés pillanatai is nagyon meghatóak voltak a videó tanúsága szerint. Macus már messziről észrevette az érkező Szofit, és izgatott kelepelés és szárnycsapkodás közepette várta párját. Szofi landolása után pedig a két madár szinte összebújva üdvözölte egymást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában