projekt

2019.03.05. 15:30

Kétszázötven kisgyerek mutatta meg közlekedésbiztonsági tudását

Az ovisok különböző feladatok teljesítésével adtak számot a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tudásokról.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Melyek a kerékpár kötelező tartozékai? Mit kell tenni, ha piros a jelzőlámpa? Ezekre és hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk az óvodásoknak ahhoz, hogy átvehessék a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos „tanfolyam” elvégzését igazoló oklevelet és az ezzel járó ajándékokat a tatabányai sportcsarnokban.

A megyei baleset-megelőzési bizottság és a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány közösen hirdeti meg 2016-tól a Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában című projektjét, amelynek keretében az elmúlt években több óvodában tartottak „tanfolyamokat”.

Kulmann Mónika, az alapítvány igazgatója elmondta: a csoportokat többször felkeresték, az ott szerzett információkra épültek a mostani zárás során összeállított feladatok. Kétszázötven ovis birkózott meg velük. A diákok a Kodály, a Móra, a Benedek Elek, a Micimackó és a Kertvárosi óvodából érkeztek.

Az ovisok különböző feladatok teljesítésével adtak számot a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tudásokról (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Hatalmas kockákat kellett összeállítaniuk, közlekedési táblákat felismerniük, sőt, még kerékpárra is pattanhattak az ügyesebbek, hogy kipróbálják magukat. A legfiatalabbakat az egyensúlyozásban pótkerekek segítették.

Tímár Zsuzsa főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési titkára hozzátette: az óvodákban kisfilmeket néztek, ügyességi vetélkedőket szerveztek a kicsiknek. A gyermekek érdeklődőek voltak. S

Sokszor számoltak be arról, hogy otthon, a szüleik mikor, milyen módon hibáznak egy-egy helyzetben: piros lámpán hajtanak át, vagy telefonálnak vezetés közben. A program elsődleges célja, hogy a gyerekek megtanuljanak magukra vigyázni, és persze jó, ha felhívják a szülők figyelmét is a hibákra.

Felkészítés

Milus Gábor rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes kiemelte: hasznos már az óvodás korban a biztonságos közlekedésre való felkészítés. Már dolgoznak azon, hogy ezen ismeretekhez az iskolákban is hozzájussanak a diákok. Felvették a kapcsolatot a tatabányai és az esztergomi tankerület vezetőivel, tervezik, hogy közlekedésbiztonsági ismeretekből felkészítenek néhány pedagógust, akik majd saját iskolájukban tudják továbbadni tudásukat a diákoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában