Vádemelés

2023.04.27. 07:00

Asztallábas támadás a tatabányai utcán: ájultra verte a nőt, élettársát is ütlegelte

Az ügyészség börtönbe küldené az asztallábas támadót, most vádat emeltek ellene.

Kemma.hu

Akár ölhetett is volna az asztallábbal

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két sértettnek okozott sérülést, az egyikre asztallábbal támadt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt asztallábat kobozza el.

A vádirat szerint az elkövető 2021. december 5-én este Tatabányán, egy lépcsőház előtt nem ismert okból vitába szállt egy férfival és egy nővel. A szóváltás közben az elkövető a nőt legalább egy alkalommal közepes erővel arcon, orrtájékon ütötte, amitől az rövid időre eszméletét vesztve a földre esett. A nőnek az ütés miatt darabos orrcsonttörése keletkezett, amely négy hét alatt gyógyult.

Ezzel az asztallábbal lendült akcióba a támadó
Ezzel az asztallábbal lendült akcióba a támadó
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A támadó a nála lévő 38 centiméter hosszú fa asztallábbal legalább négy – öt alkalommal arcon, fejen ütötte a nő élettársát. A két férfi ezután dulakodott egymással, mindketten a földre kerültek, a megütött férfi rövid időre leszorította a támadót. A sértett férfinak nyolc napon belül gyógyuló fejtáji sérülései keletkeztek, az őt ért  cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában