Letartóztatás

2022.06.04. 09:14

22 éve nem vezethetett volna, mégis ittasan okozott balesetet Tatabányán

Hiába tiltották el örökre a vezetéstől, idén már többször is volán mögé ült, ráadásul nem is józanul. Most elrendelte a férfi letartóztatását a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, június 3-án tartott tárgyaláson egy hónapra elrendelték annak a férfinek a letartóztatását, aki végleges eltiltása ellenére rendszeresen vezetett ittas, illetve bódult állapotban Tatabányán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a gyanúsított letartóztatására a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

 Az indítvány szerint a férfit a bíróság 2000. évben végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. Az eltiltás ellenére a férfi március 30-án Tatabányán, a Csülök utcában személygépkocsit vezetett, a járművezetéskor enyhe fokban volt ittas állapotban. Ezt követően május 7-én, május 8-án, május 16-án és június 1-jén is vezetett személygépkocsit. A május 8-ai járművezetéskor a férfi bódult állapotban volt. A június 1-jei járművezetéskor ismét ittas állapotban volt a férfi, emiatt parkolás közben a autójával egy másik gépjárműnek ütközött, a baleset során személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában