nem figyelt

2020.10.30. 09:36

450 ezer forinttal tette jóvá, hogy elgázolta a motorost Esztergomban

A vétkes sofőr jóvátételként 450 ezer forintot fizetett a motoros számára, akit elgázolt, így az ügyészség az eljárást a nővel szemben megszüntette.

Kemma.hu

Forrás: Ugyeszseg.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség tevékeny megbánás miatt szüntette meg az eljárást azzal a nővel szemben, aki jóvátételként 450 ezer forintot fizetett annak a motorosnak, akit elütött Esztergomban.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatott, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárásban a vétkes sofőr a motorosnak 450 ezer forint jóvátételt fizetett, amely után az ügyészség az eljárást megszüntette.

A megállapított tényállás szerint a sofőr 2019. július 12-én a reggeli órákban Esztergomban személygépkocsival egy kereszteződésben balra szándékozott kanyarodni, ezért ott megállt. Ezt követően manőverét balra, alacsony sebességgel megkezdte. A sofőr a kanyarodásakor nem biztosított elsőbbséget a jobbról érkező, védett úton közlekedő motorkerékpár részére. A motoros észlelte az elé kanyarodó személygépkocsit, az ütközés elkerülése érdekében a motorkerékpárt balra kormányozta, ennek ellenére a személygépkocsi jobb hátsó ajtajának ütközött. Az ütközés során a motoros bokatörést szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában