lezárt ügy

2020.08.26. 08:00

Pénzzel tette jóvá bűnét az operátor, aki miatt megsérült a tatabányai cég gépbeállítója

Az ügyészség az operátorral szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, mert a gondatlan operátor a gépbeállítónak hatszázezer forint jóvátételt fizetett.

Kemma.hu

Forrás: ügyészség.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indult ügyben tevékeny megbánás miatt szüntette meg az eljárást, azzal az operátorral szemben aki miatt egy tatabányai cég gépbeállító munkatársa súlyos sérüléseket szenvedett. Az operátor hatszázezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség az operátorral szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amely alatt a gondatlan operátor a gépbeállítónak hatszázezer forint jóvátételt fizetett. Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást megszüntette.

A tatabányai gazdasági társaság üzemében 2018. január 17-én egy csomagológép meghibásodott, ezért annak javítását az operátor kérésére a gépbeállító megkezdte úgy, hogy annak áramellátását nem szüntette meg. Az operátor a szerelés közben a gépet beindította, majd amikor észlelte, hogy gépbeállító kezei a gépbe beszorultak, a berendezést a vészleállítóval leállította. A tűzoltók negyven perc elteltével tudták kiszabadítani a gépbeállító kezeit. A sértett mindkét kezén égési sérüléseket szenvedett, a bal alkarja eltörött, a jobbkezének mutatóujját amputálták, kezének mozgáskorlátozottsága maradandó fogyatékosságként értékelendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában