Kézilabda

2024.05.18. 12:04

Visszatér Magyarországra a korábbi tatabányai sikeredző

A csurgói csapat kispadján tér vissza hazánkba Vladan Matics, aki a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt korábban, miközben legsikeresebb edzői éveit Tatabányán töltötte el.

Kemma.hu

A Csurgói KK NBI-es férfi kézilabdacsapata hivatalos weboldalán adta közzé a hírt, miszerint a következő szezontól a gárda vezetőedzői posztját Vladan Matics látja majd el. A szerb születésű, de magyar állampolgársággal is rendelkező szakember edzőként dolgozott korábban a Pick Szegednél, a Ferencvárosnál, de legsikeresebb időszakát Tatabányán töltötte. A Kék Tigriseket 2014-től egészen 2021-ig irányította, ezalatt számolatlanul szállította a bronzérmeket a csapat a bajnokságban, ami a két honi sztárcsapat mögött megsüvegelendő teljesítmény. 

Vladan Matics szép és sikeres éveket töltött el Tatabányán
Vladan Matics szép és sikeres éveket töltött el Tatabányán
Forrás: Mediaworks

Matics külföldön a szlovén Celjét, illetve szülővárosának a csapatát, a Szabácsot trenírozta. „Matke” a magyar válogatott szövetségi kapitányi teendőit másfél évig látta el 2008-tól, 2014-ben pedig fél éven keresztül a szerb nemzeti csapatot is irányította. A csurgói csapat a múlt heti fordulóban éppen a Tatabánya elleni döntetlennel biztosította be ötödik helyét az NBI tabelláján.

Vladan Matics 2021-ben így búcsúzott, miután távozott a MOL Tatabánya csapatától: – Elfogadtak és támogattak, ahogyan az egész csapatot, az hihetetlen. Miután hazaköltöztem, szerveztek egy meglepetésbúcsúzást, rengetegen eljöttek Szegedre, és elköszöntek tőlem. Kaptam tőlük ajándékot, emlékezetes képeket. Ez egy óriási elismerése a munkámnak, hogy sikerült maradandót alkotnom. Ez a szurkolói gesztus örökre megmarad az emlékeimben és a szívemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában