Konzolra fel!

2024.05.05. 18:00

A videójátékok fővárosa lesz egy napra Tatabánya

A Minecraft, a Star Wars, a Cosplay, a labdarúgás, a képregények, vagy akár a társasjátékok szerelmeseinek kihagyhatatlan program lesz tatabányán az Országos Gaming Expo jóvoltából.

Kemma.hu

Tatabányára költözik egy napra az OGEX

Forrás: OGEX

Az OGEX az országos turnéjának utolsó előtti állomásaként érkezik Tatabányára, hogy egész napos programokkal szórakoztassa a játékok szerelmeseit. Mint írják, számos videójátékkal, számítógéppel, játékkonzollal, bemutatókkal, kiállításokkal, versenyekkel várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, . Az esemény programlistáját böngészve az az érzésünk támadt, hogy egy nap is kevés lenne mindent megnézni, vagy kipróbálni.

A videójátékokon kívül a Star Wars figuráival is találkozhatunk majd
A videójátékokon kívül a Star Wars figuráival is találkozhatunk majd
Fotó: Antal Zsani

Nem csak videójátékok lesznek

A teljesség igénye nélkül egy önálló sarokban lehetőség lesz játszani a Minecrafttal, a focis játékok kedvelői EA Sports 24-versenyen küzdhetnek meg egymással, de asztali számítógépeken hálózatban különböző sikerjátékokat is lehet űzni. De nem csak a monitorok elé várják az érdeklődőket: a szervezők kialakítanak egy képregénysarkot, ahol olvasgatni is lehet és alkotókkal beszélgetni, de lesz Star Wars-kiállítás, a fociketrecben pedig különböző feladatok megoldásával lehet megmutatni, hogy mindenkiben van egy csöppnyi Szoboszlai Dominik. Cosplay-bemutató, társasjátékok és még tényleg annyi minden, hogy nehéz lenne felsorolni, de a teljes programlista ide kattintva megtekinthető.

Az eseményre május 12-én (vasárnap) kerül sor Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban, és délelőtt 10 órától 18 óráig tart. A belépés ingyenes, de a szervezők regisztrációhoz kötik a részvételt, amit az OGEX oldalán pár kattintással meg is lehet tenni.

„Az OGEX egy igazi kihagyhatatlan esemény a videójátékok rajongói számára, legyenek akár hobbi-játékosok, fejlesztők vagy egyszerűen csak kíváncsiak a digitális szórakozás világára” — írják a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában