Verseny

2024.05.14. 10:40

Komáromi születésű lovas nyerte a világkupát

Minden idők legjobb magyar teljesítménye született háromcsillagos nemzetközi díjugrató nagydíjon. A komáromi születésű Szentirmai Ferenc nyerte meg a versenyt.

Kemma.hu

A szilvásváradi versenyen kétszáz lovas szállt nyeregbe. A dijugratoszakag.hu azt írta, a rövidített pályára öt nemzet lovasa került be, hat magyar résztvevővel. Minden idők legjobb világkupa magyar eredményét hozta a nagydíj, hiszen fantasztikusan teljesítettek a magyar díjugratók. A győztesnek járó Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott vázát a különleges képességét ismét megmutató komáromi születésű Szentirmai Ferenc, és az általa nemzetközi szintre kiképzett, Quandro Blue PS vehette át, a leggyorsabb hibátlannal verhetetlenek voltak.

Komáromi születésű lovas nyerte a versenyt
Komáromi születésű lovas nyerte a versenyt
Fotó: Császár Fotó / Forrás:  24 Óra

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, Jármy Vince a családja által tenyésztett, JB Koronaőr egy szédületes hibátlannal második lett, míg az összevetés első startolójaként honvéd egyenruhában lovagoló, Mráz Tamás Viva Centtel szerezte meg a harmadik helyet.

A már világkupa döntőn is bizonyított Szabó Gábor a Mezőhegyesi Ménes tulajdonában lévő kancával, Chabalával érte el a negyedik helyet és az eredményhirdetésre nyolcadikként Casino Royal Z nyergében Szuhai Péter lovagolhatott még be magyarként.

A Szilvásváradi Masters zárószáma az U25-ös korosztály összevetéses elbírálású díja volt. A győzelmet az egykori olimpikon, Anton Martin Bauer lánya, Lena Binder szerezte meg Ausztriából Longchamp nevű lovával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában