Póló

2024.04.21. 10:16

Bravúros győzelem a vízilabdacsapattól

A tatabányai férfi pólósok bravúrosan nyertek, de az első osztályú női gárda sem vallott szégyent a hétvégi bajnoki fordulókban.

Petrik József

A jóval esélyesebb fővárosiak ellen repülőrajtot vett a Gebauer-legénység. Az első negyedben szinte állva hagyta ellenfelét a vízműves alakulat, majd az előnye növelését a második játékrészben is folytatta. Így az első félidőt követően már hat-kettőre vezetett a Tatabánya vízilabdacsapata.

Nagyot küzdött a győzelemért a TVSE vízilabdacsapata
Nagyot küzdött a győzelemért a TVSE vízilabdacsapata
Forrás: TVSE

A harmadik nyolc percben már egyre inkább kiütközött a vendégek fizikális fölénye, de a házigazdák szívüket, lelküket kitéve küzdöttek, aminek győzelem lett a vége.

Gebauer Lajos: – Nagyon fontos volt, hogy végig fegyelmezetten játszott a társaság. Mondtam a félidőben a fiúknak, hogy a szívük és a fejük is legyen a helyén, és akkor meglehet a győzelem. A kapusunk, „Bandika” is remekül védett. A meccs végére kicsit elfáradtunk, de csapatként mindig kisegítettük egymást. Magas színvonalú mérkőzésen megérdemelten nyertünk.

Vízilabda OB I. B, férfi, 25. forduló
Tatabányai Vízmű SE – Ybl WPC 11-10 (4-1, 2-1, 4-5, 1-3)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Csizmadia Zs., Donauer M.
TVSE: Szabó II. A. – Gombos 1, Niklász 3, Pető, Várnagy M. 2, Fekete B. 2, Kósi Kelly 2. Csere: Keresztes 1, Vajda, Dubinák, Galler, Kovács P., Végh L. Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 9/4, illetve 7/4.
Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/1.

Nagyon visszafogottan kezdte a találkozót a vendégcsapat. Így a rutinos házigazdáknak meglehetősen könnyű dolguk volt, hogy tetemes előnyt alakítsanak ki, mivel rendre sikerült átlőniük a tatabányaiak zónáját és blokkjait.

Jön a rájátszás a női vízilabdacsapatnak

Aztán, amikor a Zantleitner-tanítványok kissé megnyugodtak, már kiegyenlítettebb lett a játék. Ilyen szempontból különösen a második negyed emelhető ki a TWWP szempontjából.

Zantleitner Krisztina: – Az elején átlőttek minket, mert hiányoztak a blokkok, miközben a kapusunk túlságosan arra akart támaszkodni. Összességében elfogadható teljesítményt a második nyolc percben nyújtottunk. Igaz, ezen a meccsen már mindkét csapat a rájátszásra is készült.

Női OB I., 18. forduló
III. kerületi TVE – Tatabánya Women’s Water Polo 15-7 (5-1, 3-3, 5-2, 2-1)
Budapest, 100 néző, vezette: Csizmadia Zs., ifj. Kenéz Gy.
Tatabánya: Kovács Dorottya – Zantleitner H., Zantleitner N. 2, Zink, Orbán 2, Németh V., Kurucz. Csere: Mikola Perjési, Nagy J. 1, Szabó J. 2, Rend, Kovács Dalma, Donauer. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 6/3, illetve 9/2.
Gól ötméteresből: 2/1, illetve 0.
Kipontozódott: Szabó J.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában