Négyes torna

2024.04.24. 07:05

Tatabányai vívókkal lett aranyérmes a magyar csapat

A magyar csapat nyerte az olaszországi párbajtőrvívó négyes tornát. A válogatott tagjai között két tatabányai is volt, Muhari Eszter és Salamon Réka.

Körtvélyfáy Dina

A Tatabányai Sport Club Facebook-oldalán arról írt, évtizedek óta hagyomány, hogy az olaszországi Vercelliben megrendezik a párbajtőrözők négyes válogatott tornáját, a Marcello and Franco Bertinetti Trophy elnevezésű versenyt, ezen vett részt a tatabányai Muhari Eszter és Salamon Réka.

Két tatabányai vívóval ért fel a csúcsra a csapat
Fotó: Tatabányai Sport Club / Forrás: Facebook

Az idei, sorrendben 56. eseményen a házigazdák mellett a magyar, a spanyol és a román együttes indult, hogy megküzdjön egymással a körmérkőzéses rendszerben.

A magyar csapatot és a gálán részt vevő együttesek tagjait szombaton vacsorára vendégül látták a szervezők egy gála keretében. Az eseményen részt vett Vercelli polgármestere is.

A versenyen a magyarok Romániát 45-37-re, a spanyolokat 45-44-re, az olaszokat pedig 34-33-ra győzték le. A csapatot Salamon Réka, Muhari Eszter, (TSC), Gachályi Gréta (Honvéd), Nagy Blanka Virág (Debrecen) alkották.

A tatabányai Muhari Eszter az alábbiakat nyilatkozta a csapat Facebook-oldalán.

– A döntőt a Teatro Civico di Vercelli-ben vívtuk olasz közönség előtt az olaszok ellen, az utolsó asszóban sikerült fordítani és hirtelen halálban nyertünk – mondta a vívó. – Remek hangulatban telt a vercelli vívóklub meghívásából szervezett rendezvény. A döntőt egy színházban rendezték.
Természetesen taps csak az olaszok pontszerzése esetén hallatszott. Ennek ellenére sikerült nyernünk, büszke vagyok a lányokra, hiszen mindenki tett hozzá ehhez a sikerhez.  Külön köszönjük László István, edzőnek a segítséget és a motivációt, amit az asszók alatt adott. Nagyon örülünk, hogy bekerülhet a nevünk a Trofeo Bertinetti győzteseinek sorába, az emlékkönyvbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában