Párbajtőr

2024.03.11. 11:26

Kun Anna: Nagyon, de nagyon akartam ezt a sikert

Beszámoltunk arról, hogy vasárnap este szép megyei sikerek születtek a vívópáston. A tatai Kun Anna arany-, a tatabányai színekben versenyző Muhari Eszter pedig ezüstérmet nyert vasárnap este a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix női versenyében.

Kemma.hu

Kun Anna és Muhari Eszter is a fináléig menetelt, így egymás között döntötték el a legfényesebb érmek sorsát. Mindkét versenyző nagyon jól ismerte egymást, ugyanis a válogatottban is gyakran találkoznak.

Muhari Eszter és Kun Anna
Kun Anna (jobbra) és Muhari Eszter az érmekkel
Fotó: @PHOTOPAVIA / Forrás: Hunfencing,hu

A fináléban végig szoros mérkőzést vívott a két lány. Az első asszót 5-3-ra nyerte a tatai lány, a második végén 11-10 volt az állás Kun javára. Plásztán Attila vezetőedző tanítványa a folytatásban is jól vívott és 15-11-re nyert a tavaly és tavalyelőtt ugyanitt ezüstérmes Kun Anna.

Kun Anna mérhetetlenül boldog

A két finalista így értékelt az eredményhirdetést követően a hunfencing.hu-nak:

– Nagyon, de nagyon akartam ezt a sikert. Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy két ezüstérem után tudok én nyerni is, és sikerült. Mérhetetlenül boldog vagyok, köszönöm mindenkinek, aki bízott és bízik bennem, segített nekem – mondta Kun Anna.

– Ez pályafutásom talán legszebb eredménye, nagyszerű nap volt! Amikor a tavalyelőtti világbajnok, koreai Song kiesett az ágamról, akkor elhatároztam, hogy innen el kell jutnom a fináléig. Sikerült. Tudtam, hogy Moellhausen is egyéni világbajnok, és azt szintén, hogy éppen tőle kaptam ki a tavalyi GP-elődöntőmben. Mégsem jutott eszembe, hogy nem én nyerek. Ez az ezüst nagyon szépen csillog, pláne úgy, hogy egyedül Anna tudott legyőzni – osztotta meg gondolatait Muhari Eszter.

A tatabányai versenyzők közül, a nők mezőnyében Gnám Tamara 47., Salamon Réka 81. lett. A férfiaknál a tatabányai színekben induló Kovács Gergely 113., míg a tatai Keresztes Ádám a 115. helyen végzett.

Kun Anna és Muhari Eszter döntőjét az M4 Sport élőben közvetítette, a mérkőzést itt tekinthetik meg az érdeklődők. Kun Anna nyilatkozatát pedig itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában