Mennyei megyei

2024.02.18. 11:52

Veretlenül nyerné meg a bajnokságot a Mocsa

Országszerte folytatódnak a küzdelmek az amatőr labdarúgó-bajnokságban. Ennek apropóján beszélgettünk a Komárom-Esztergom vármegyei másodosztályt vezető Mocsa KSE elnökével.

Túri Csaba

Remek ősz után veretlenül nyerné meg a bajnokságot a Mocsa KSE (feketében)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Három hónap szünet után február 25-én folytatódnak a küzdelmek a Komárom-Esztergom vármegyei másodosztályban. A tavaszi rajt kapcsán kíváncsiak voltunk, hogy a tabellát magabiztosan vezető Mocsa KSE hogyan készül a szezon folytatására. Pokk Roland, az egyesület elnöke lapunknak elárulta, hogy évek óta ott vannak az élbolyban a tabellán, ami egy ilyen kerettel szerinte el is várható. 

A Mocsa focistái sokszor örülhettek gólnak az ősz folyamán
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A mocsai csapatnál bíznak benne, hogy sikerül végre megszerezniük az aranyérmet, amire már régóta várnak. A játékoskeretük magja főleg helyi focistákból áll össze, kevesen vannak más településekről. Rajtuk kívül az elnök szavai szerint nagyon ügyes utánpótlás játékosok tartoznak a csapat kötelékébe, akiket Csizmadia Rajmund, a felnőttcsapat vezetőedzője igyekszik folyamatosan beépíteni.

— Ez a szint, amit képviselünk, akár a megyei első osztályban is megállná a helyét, talán a középmezőnyben — hangsúlyozta a klubelnök. Azzal kapcsolatban, hogy egy bajnoki aranyérem után vállalni tudnák-e a vármegyei első osztályt , nem tudott még konkrét választ adni, mert egy osztályváltáshoz sok dolognak kell összecsiszolódnia, akár a játékoskeretet, akár gazdasági szempontokat figyelembe véve. Pokk Roland kiemelte, hogy sok vármegyei egyes csapattal szemben náluk egyetlen játékos sem kap pénzt a játékért, és ehhez a jövőben is ragaszkodni fognak. A csapat tagjai egytől-egyig munkahely mellett küzdenek a mocsai labdarúgás sikeréért.

A tél folyamán alatt három edzőmérkőzést tudtak játszani vármegyei első osztályú és ifjúsági csapatokkal szemben, amelyeken felemás eredménnyel szerepeltek, de maguknál erősebb ellenfelek is voltak az edzőpartnerek. A hétvégén viszont egy vármegyei harmadik ligás együttessel zárják le a felkészülést, a Naszály elleni mérkőzés után a következő már tétmeccs lesz a számukra is. Az elnök szavai szerint a csapat készen áll a folytatásra, várják is már nagyon tavaszi rajtot. A mocsaiak előnyére válhat az is, hogy a keret nagyjából egyben maradt. A csapattól egy játékos távozott, miközben egy érkezőről is 

A Mocsa KSE a szezonban eddig egy döntetlent játszott, az összes többi mérkőzését megnyerte, így egy hasonlóan remek tavaszi szerepléssel veretlenül lehetnek bajnokok, ami bármelyik ország bármelyik ligájában megsüvegelendő teljesítmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában