Kosárlabda

2024.01.27. 07:37

Hazai pályán térhet vissza a győztesek útjára az MVM-OSE Lions

Hazai pályán fogadja a Szeged csapatát az Oroszlány az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában, szombaton.

Szabó Alexandra Barbara

Nagyon nagy szükségük lenne a győzelemre az oroszlányiaknak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Kosárlabda NB I/A, férfi, alapszakasz, 18. forduló 
MVM-OSE Lions–Naturtex-SZTE-Szedeák 
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, szombat, 18 óra.

Továbbra is nagyon rossz formában vannak az oroszlányiak, legutóbb múlt hét szombaton vendégként 80–70-re kaptak ki az akkor még az utolsó helyen álló Budapesti Honvéd SE csapatától. Ezzel az oroszlánok zsinórban már a hatodik vereségüket szenvedték el, és 5-12-es mérleggel most már az utolsó, 14. helyen állnak a bajnokságban. 

A most szombati rivális Szeged azonban jó szezont fut. Az együttes jelenleg 8-9-es mérleggel a hatodik helyen áll a tabellán. A szegediek nem csak a bajnokságban teljesítenek jól, az együttes szerdán a Magyar Kupában vendégként a Körmend felett diadalmaskodott, a mérkőzés végeredménye 98–91 lett, ezzel a Szeged bejutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatával fog megmérkőzni. 

A két csapat már játszott egymás ellen októberben, akkor a Szedeák hazai pályán 89–75-re verte meg a Lionst. Bátran kijelenthető, hogy most sem lesz könnyű dolguk az oroszlányiaknak.

Váradi Kornél: Először is gratulálok a Szegednek a kupa négybe kerüléséhez és az eddigi szezonjához, mert nagyon szép teljesítményt nyújtanak. A Körmendet legyőzni mindig egy nagyon komoly dolog. Nagyon masszív csapat alakult ki náluk, ami tovább bővült Bailey érkezésével,  így még nagyobb és minőségibb rotációt tudnak majd alkalmazni. Egyéni képességben kiváló játékosaik vannak, de inkább magunkkal próbáltunk foglalkozni és azokkal a dolgokkal, amiket mindenképp fejleszteni kell ahhoz,  hogy előre tudjunk lépni. Ezen a mérkőzésen számunkra az elfogadható eredmény csakis a győzelem, ami rendkívül nehéz lesz a Szeged ellen. Ehhez az egész találkozón agresszív, fegyelmezett csapatjátékra lesz szükségünk. Tudjuk, hogy a szurkolóink kitartanak mellettünk és szükségünk is van rájuk, mert a támogatásuk elengedhetetlen a győzelemhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában