Floorball

2023.07.16. 15:30

A felnőttek között is bizonyított a komáromiak 14 éves tehetsége

A vasárnap 14. születésnapját ünneplő Gjika Dániel Botond, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre floorball játékosa nagyszerű szezont tudhat maga mögött. Az elmúlt idényben már a felnőttek között is bemutatkozhatott.

Kemma.hu

Gjika Dániel Botond (fehérben) nagyszerű szezont tudhat maga mögött

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Gjika Dániel a szezon során a hétvégi bajnoki mérkőzésekre heti négy edzéssel készült, a korosztályos együttesek mellett a felnőtt csapat tréningjeit is rendszeresen látogatta. Fizikai adottságainak, technikai tudásának és kimagasló játékintelligenciájának köszönhetően az edzői úgy gondolták, hogy helye lenne a felnőtt csapatban. 

A 2009-es születésű fiatal a szezon elején szeptemberben mutatkozott be az egyesület második számú felnőtt együttesében. Szorgos munkájának meg is lett az eredménye, a bajnokságban 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott, ezzel az SZPK B csapatának második legponterősebb játékosa lett, és jelentős érdemeket szerzett abban, hogy az együttes elhódította a Ligakupát.

Az utánpótlás bajnokságban csapatkapitányként bajnoki címig vezette társait, és az edzők, Pfneiszli Péter és Türinger József szavazata alapján a szezon legjobb játékosának is megválasztották. Ezt az elismerést a tavalyi év végén, illetve a szezon zárásakor, a fennállásának 25.  évfordulóját ünneplő SZPK jubileumi közgyűlésén vehette át.

A kispályás floorball diákolimpián ezüstérmet szerzett, és beválogatták a verseny legjobb játékosaiból álló "All Star" csapatba is. Az unihoki diákolimpián két korcsoportban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A májusi sportgálán Jó tanuló-jó sportoló díjat is átvehetett, az ünnepségen pedig az is kiderült, hogy a Jókai-gimnázium diákja nem csak floorballban, hanem atlétikában és fociban is jeleskedik.

Eredményein túl büszkék arra is az egyesületnél, hogy szorgalmasan segít jegyzőkönyv-vezetésben, időmérésben, játékvezetésben is, társadalmi munkájára szinte mindig lehet számítani.

Ha a lelkesedése nem lankad, a következő szezonban jó esély mutatkozik arra, hogy az első számú csapatban is bemutatkozzon, és akár nemzetközi mérkőzéseken is pályára léphessen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában