Labdarúgás

2023.05.14. 20:10

"Ismét magunkat vertük meg"

Simán kikapott a Dorog az Ajkától.

Kun Attila

A Dorog (piros-feketében) Pécsre utazik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Labdarúgás, NB II., 37. forduló

Dorogi FC–FC Ajka 0-3 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző, vezett: Gaál Á. (Nagy V., Szabó D.).

Dorog: Borsos – Szerencsi, Hesz, Berkó (Papp Marcell, 59.), Preklet, Papp Máté – Lustyik (Nagyházi, 74.), Lénárth – Krunc (Selmeci, 59.), Szalai, (Paudits, 79.), Szedlár (Vígh, 59.). Vezetőedző: Marián Sluka.  

Gólszerző: Csizmadia (2.), Szarka (51. – tizenegyesből), Csemer (55. – tizenegyesből).

A már biztosan búcsúzó Dorog a bronzéremre hajtó Ajkát látta vendégül a másodosztályú bajnokság utolsó előtti fordulójába. A szakadó esőben és ennek megfelelően erősen felázott pályán zajló mérkőzésen hamar vezetést szerzett az Ajka egy jobb oldali akciót követően. Az első félidőben mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei (a Dorog inkább pontrúgásokkal, az Ajka pedig kontrákkal veszélyeztetett), de további gólok nem születtek. 

A második játékrész elején Szalai ajtó-ablak helyzetben kapura küldött fejesét nagy bravúrral védte az ajkai kapus, majd egyenlítés helyett eldőlt a mérkőzés: a vendégek öt percben belül két tizenegyest is kaptak, és miután mindkettőt értékesítették, elhúztak három góllal. A Dorog vereségével maradt az utolsó helyen (ha pedig a Békéscsaba legalább egy pontot szerez a Tiszakécske ellen a hétfő esti összecsapáson, ott is marad), az Ajka pedig a Szeged Gyirmót elleni győzelmének köszönhetően már biztosan a harmadik helyen végez.

Marián Sluka: – Sajnos a szokásos forgatókönyv valósult meg, ismét megvertük magukat. Egy védelmi hiba miatt korai gólt kaptunk, ezt követően pedig mindegyik helyzetünket kihagytuk. A második félidő eleji két tizenegyessel aztán eldőlt a mérkőzés. A mutatott játékkal és a helyzetek kidolgozásával nem volt probléma, de a gólszerzéssel ismét problémáink voltak. Szomorú vagyok és sajnálom, hogy a szurkolóinknak nem tudtunk örömet okozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában