Súlyemelés

2023.04.04. 11:40

A kisbéri súlyemelő országos rekordot döntött az ifi világbajnokságon

A Vállalkozók SE versenyzője hatodik, Zsédely Szabolcs lett az ifjúsági világbajnokságon.

Kun Attila

Zsédely Szabolcs (balról a harmadik) egyéni és országos csúcsot is döntött

Forrás: MSSZ

A napokban az albániai Durresben rendezték a súlyemelők ifjúsági világbajnokságát, amelyen egyéni csúcsok mellett magyar korosztályos rekord is született – tudtuk meg a Magyar Súlyemelő Szövetségtől.

Hazánkat Haragos Attila szövetségi kapitány vezetésével négy versenyző képviselte, köztük Zsédely Szabolcs. A kisbéri Vállalkozók SE 16 évese serdülő Európa-bajnokként súlycsoportja, a 96 kilósok között a hatodik helyen végzett, miközben saját tudásának megfelelően, remekül emelt. Három jó szakítással jutott el 118 kg-ig, egyéni csúccsal alig két kilóval elmaradva a korosztályos magyar rekordtól. Lökésben csak utolsó, 156 kg-os gyakorlata volt sikertelen, viszont a 145 után a 150 is rendben volt, aminek köszönhetően nem pusztán egyéni legjobbján, hanem a 148-as országos csúcson is javított, összetettben pedig 268 kilóval beállította a magyar ifjúsági rekordot.

Ami a többieket illeti, Lepkó Bence (REAC SISE, 81 kg) a 9., Nagy Zsolt (Békési SE, 89 kg) a 13., míg Tyukodi András (Kisújszállási SSZSE, 102 kg) a 14. helyen végzett.

Magyarország a 45 országot rangsoroló pontversenyben a 17. helyen végzett.
– Versenyzőink felkészülten mentek a vébére, s a szakvezetés jól döntött, hiszen csak azok lettek kiutaztatva, akik potenciálisan jó teljesítményre képesek, márpedig a négyből ketten is az első tízben végeztek, egyéni csúcsok születtek, s ez szerintem nagy eredmény világbajnokságon – összegzett érdeklődésünkre Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában