Testületi

2024.05.03. 11:00

Segíti a házrész a közösségépítést

A nyergesi önkormányzati képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön a Lábatlani Református Egyházközösség támogatási kérelméről is döntöttek.

Kemma.hu

Darányiné Csonka Valéria lelkész asszony már az elmúlt esztendő augusztusában is jelezte az április hónapban megerősített elképzelést. A nyergesújfalui református gyülekezet elővásárlási joggal szeretne tulajdonosa lenni a városi imaházzal egybeépített, annak folytatásaként álló házrésznek. Napjainkban ötven a református hittanos általános iskolás gyerekek helyi létszáma, a 14–18 évesek mintegy másfél tucatnyian vannak. A házrész jól segíthetné a közösségépítést, több programot, találkozás lehetne szervezni. Az épület vételára 16 millió forint. A nyergesújfalui önkormányzattól kért támogatás négymillió forint volt. Ezen összeget a képviselők egyhangú döntéssel megszavazták segítségként.

Szintén ellenszavazat nélkül fogadta el a képviselő-testület az ülésen Mihelik Magdolna polgármester beszámolóját az elmúlt esztendei önkormányzati lakásgazdálkodásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában