Megelőzés

2024.05.09. 17:34

Megérintette a diákokat az interaktív drogprevenciós színdarab

A kábítószer-fogyasztás nem pusztán az egyént, hanem egy egész közösséget érintő probléma. A drogprevenciós rendezvényen az összefogás fontosságát is hangsúlyozták.

Kemma.hu

Csütörtökön a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár épületében tartott drogprevenció témában színielőadással egybekötött szakmai napot a Komárom-Esztergom Vármegyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a vármegyei önkormányzat. A rendezvényen elhangzott, hogy a helyi és települési szintű összefogások, illetve összehangolt cselekvések döntő módon befolyásolhatják a problémák kezelését.

A kábítószer-fogyasztás nem pusztán az egyént, hanem egy egész közösséget érintő probléma. A drogprevenciós rendezvényen az összefogás fontosságát is hangsúlyozták.
A drogprevenciós előadás megérintette a közönséget.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Elsőként Sütő Péter alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Erős Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a kábítószer-fogyasztás nem az egyénnek, hanem a társadalomnak a problémája és egy baráti kört, egy családot és egy közösséget is tönkre tud tenni.

Közös ügyünk a drogprevenció

Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke szerint a szakmai nap célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a szakembereknek, akik találkoznak függőségben szenvedőkkel. Boross Zoltán László, vármegyei rendőr-főkapitány köszöntőjében kiemelte: a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy együtt lépjünk előre a megelőzés és a felvilágosítás útján, miközben megerősítjük értékeinket, felelősségünket a társadalom és a saját jövőnk érdekében.

Ezt követően Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ osztályvezetője előadásában az elterelés jogintézményét mutatta be. Dr. Bensó Beáta pszichiáter, addiktológus főorvos Drogambulancia és együttműködési lehetőségek címmel tartott előadást, míg Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns, felépülő függő saját élettapasztalatain keresztül mesélt arról, hogyan lehet jól segíteni a függőségekben szenvedőknek.

Előadás

A szakmai nap részét képezte a Veresegyházi Támaszpont Alapítvány és a LOGO színtársulat közös előadása, mely a „Te döntesz!” címet viselte. Az interaktív színdarabot drogprevenciós szakértői narrációk is színesítették. A diákok elmondhatták véleményüket a jelenetekkel kapcsolatban és eldönthették, hogy szerintük a szereplők egy adott szituációban helyesen cselekedtek-e. A színdarabot Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is megtekintette.ó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában