Konferencia

2024.05.05. 11:27

Balaton Konferencia 2024: Otthon vagy nyaraló? A magyar tenger mindkettő!

A Balaton térségének jelenlegi gazdasági, társadalmi és környezeti állapotával és fenntartható fejlesztésével foglalkozó konferenciát hívott életre a Pannon Egyetem és a Portfolio. A Balaton Konferencia 2024 elnevezésű rendezvénynek csütörtökön Veszprém adott otthont.

Kemma.hu

Balaton , Ábrahámhegy illusztrációk Fotó : Markovics Gábor

Fotó: Markovics Gábor

A Balaton Konferencia 2024 elnevezésű rendezvényen egyebek mellett áttekintették a szabályozói és döntéshozói elképzeléseket a „magyar tenger”, a Balaton jövőjéről.

Balaton Konferenciát tartottak Veszprémben
Balaton Konferenciát tartottak Veszprémben
Fotó: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

Balaton Konferencia 2024: Otthon vagy nyaraló?

A konferencián Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is előadást tartott Otthon vagy nyaraló? címmel. Mint írja hivatalos közösségi oldalán:

A Balaton nem csupán nyaralóhely, hanem az ott élők mindennapjainak színtere is, ezért az ország egyik legfontosabb területfejlesztési térsége. A konferencia célja, hogy gazdasági szereplők, civilek, valamint az önkormányzatok szorosabb együttműködésével, élhető otthon és üdülőhely is maradjon a Balaton.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hivatalos közösségi oldalán így fogalmazott a konferenciáról:

Mindenről, ami a Balaton nem lehet egy konferencián beszélni. De van, amiről szükséges. Turizmus, gazdaság, fenntarthatóság és Balaton. „Otthon vagy nyaraló?” Otthon és nyaraló. Egyaránt jelenti a balatoniaknak az otthonukat, magyarok sokaságának pedig a nyaralást. Így tekintünk rá.

Dr. Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a tavaly elfogadott területfejlesztési törvény az együttműködésre fókuszál, mely jellemezte a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programot is. Elmondta továbbá, a Balatont érintő fejlesztésnél figyelembe kell venni, hogy a tónál és környékén élő emberek életkora Magyarországon a legmagasabbak között van – olvasható a veol.hu-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában