Elnöki találkozó

2024.04.13. 20:29

Főkapitányi találkozó az elnöknél

Közös találkozón vett részt az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és a vármegye rendőrfőkapitány. A találkozón a szolgálati kutyás képzés is szóba került.

Kemma.hu

Rendszeresen támogatja a rendőrség munkáját a polgárőrség. A közös, hatékonyabb munka érdekében főkapitányi találkozót szerveztek. Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) honlapján adtak számot arról, hogy Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hivatalában fogadta Boross Zoltán rendőr ezredest, Komárom-Esztergom Vármegye rendőrfőkapitányát és Milus Gábor rendőr ezredest, a főkapitány közrendvédelmi helyettesét.

Közös találkozón vett részt az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és a vármegye rendőrfőkapitány. A találkozón a szolgálati kutyás képzés is szóba került.
Boross Zoltán rendőr ezredes (balra) a vármegye rendőrfőkapitánya és Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a közös találkozón vett részt.
Fotó: OPSZ.hu

A vármegyei rendőri vezetők kezdeményezésére létrejött találkozón áttekintették a vármegye közrendvédelmi, közbiztonsági helyzetét, a vármegyei polgárőr szövetség és a polgárőr egyesületek működését. Boross Zoltán és Milus Gábor elmondták, a polgárőrök a munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a vármegye kiegyensúlyozott közbiztonságához. 

A találkozón a közös munka volt a téma

Az általuk teljesített szolgálati órák és az azok alatt végzett munka nélkülözhetetlen segítséget jelent a vármegye rendőrsége számára. Elmondták továbbá azt is, hogy miben tudnák még inkább segíteni a rendőrség munkáját a jövőben a polgárőrök, majd meghallgatták Túrós András mindezekkel kapcsolatos észrevételeit. 

Dr. Túrós András elmondta, hogy külön is kitértek a vármegye nehéz helyzetben lévő polgárőr egyesületeinek problémáira, és abban állapodtak meg, hogy a vármegyei rendőr-főkapitányság és az OPSZ közösen igyekszik majd támogatást nyújtani a részükre. Továbbá megállapodtak, hogy a polgárőrök szakmai munkáját támogatandó a vármegyei rendőr-főkapitányság és a vármegyei polgárőr szövetség szolgálati kutyás továbbképzést szervez a vármegye polgárőrei számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában