Jelöltek versenye

2024.04.19. 18:01

Királyt választottak az Árpádban, mondjuk, ki lett a győztes +fotók

A hagyományokhoz híven az idén is megtartották az Árpád-napot a tatabányai gimnáziumban, ahol a tizenegyedik évfolyamosok versengenek a királyi címért.

Kemma.hu

Átlagosan kezdődött, de nem átlagosan folytatódott április 19. a Tatabányai Árpád Gimnáziumban. Az intézményben már régóta hagyomány a királyválasztás. Az első három tanórát még megtartották, utána következhetett a mulatság. Minden osztály kiválasztott egy jelöltet, akit a királyi címért indított. 

Királyt választottak az Árpádban: különböző feladatok várták a diákokat
Királyt választottak az Árpádban: különböző feladatok várták a diákokat
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A kétnapos rendezvényre a tizenegyedik évfolyamosok különböző vetélkedőkkel készültek diáktársaiknak, valamint ők is megmérkőztek egymással vidám ügyességi feladatokban. Ráadásul az egyik osztály királyjelöltje magyar és történelem tesztkérdésekkel készült a tanulóknak, ugyanis pedagógusnak készül. Ebben az esztendőben négy fiú versengett a koronáért. A választás győztese a 11 UP, azaz a 11.A osztály, a király pedig Várkonyi Olivér lett, aki a következő Árpád-napig viselheti a címet. 

– Az osztályok már szeptember óta készültek. Egymás programjait nem tudták, a lovagi torna programja még előttem is rejtély. Nagyon élveztük a közös munkát, megbeszéltük, hogy a jó hangulat a lényeg, illetve az, hogy összekovácsoljuk az iskolai közösséget – emelte ki Füzesi Zsanett, a Tatabányai Árpád Gimnázium diákönkormányzatának elnöke.

A napot az úgynevezett lovagi torna zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában