Felhívás

2024.04.30. 13:36

Kampány indult az esztergomi kálvária stációinak felújításáért

Összefogást hirdetett a városvezetés, keresik a nagylelkű támogatókat. A cél az, hogy megújuljanak az esztergomi kálvária stációi.

Walczer Patrik

„Fogadj örökbe egy stációt, támogasd a Belvárosi Kálvária megújítását!” – ezzel a jelmondattal tett közzé az esztergomi önkormányzat egy felhívást, mellyel várják azoknak a jelentkezését, akik szívügyüknek tekintik a temető feletti kálváriadomb környezetének rendezését. Mint arról lapunk korábban beszámolt, Esztergom városa és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye együttműködése keretében korábban megújulhatott a Belvárosi Kálvária Szent Sír kápolnája.

Összefogást hirdetett a városvezetés, keresik a nagylelkű támogatókat. A cél az, hogy megújuljanak az esztergomi kálvária stációi.
Összefogással újulhatnak meg az esztergomi kálvária stációi.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Most kampány indult azért, hogy a Jó Pásztor-kápolnától induló útvonalon található 14 kálvária stáció, valamint a felújított Kálvária-kápolna előtti szoborcsoport és környezete is megszépülhessen. A felhívás szerint nagylelkű támogatókat keresnek, akik fontosnak tartják, hogy a kálváriaegyüttes a régi fényében tündökölhessen. 

Az érdeklődőknek levelet kell írniuk a [email protected] címre. Meg kell adniuk az elérhetőségüket és a felajánlott támogatási összeg mértékét is, hiszen így tudják a polgármesteri hivatal munkatársait tájékoztatni a támogatási szerződés részleteiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában