Odafigyelés

2024.04.28. 13:54

Horgász életét mentette meg a gondosóra

A hatvanöt év felettieknek biztonságot adó, Magyarország kormánya által kezdeményezett programról volt szó nemrégiben a környei művelődési házban. A gondosóra, mint elhangzott, már a településen is mentett életet.

Kemma.hu

A Szabadidő Klub szervezésében Popovics Milán, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében tartott nagyon hasznos, regisztrációval, azaz helyben történő megrendelés lehetőségével egybekötött tájékoztató előadást a gondosóráról – számolt be a kornye.hu. Érdeklődéssel hallgatták a tájékoztatót.

A gondosóra már életeket is mentett - hangzott el a környei fórumon
A gondosóra már életeket is mentett - hangzott el a környei fórumon
Forrás: fotó: kornye.hu

Ebben a programban a 65 év feletti állampolgárok vehetnek részt. A megrendelés a www.gondosora.hu weboldalon a „regisztráció” gombra kattintva lehetséges. Ezek után küldik ki díjmentesen a kis dobozkában a szerkezetet, mely víz- és ütésálló, kézen kell viselni. A szerkezet egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatáshoz kapcsolódik a nap folyamán 0-24 órában. A szerkezeten egy fő gomb található, melynek megnyomásával használója azonnal kapcsolatba tud lépni a diszpécserközponttal. 

Előadásában Popovics Milán helyi példát is mesélt, hogy községükben is mentett meg életet a készülék, amikor egy horgász rosszullétet érzett, megnyomta a gombot és perceken belül a diszpécser közreműködésével megérkezett számára a segítség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában