Gazdira talált

2024.04.24. 06:50

Örökbe fogadták a gazdája holttestét hetekig őrző tacskót +videó

Jó hírt kaptunk Mázliról. A fiatal kutya hetekig őrizte halott gazdája holttestét Neszmélyen. Most végre új, gondos családhoz kerülhetett a kis tacskó.

Goletz-DeáK Viktória

Egy idős, székesfehérvári párhoz került az a tacskó, akit halott gazdája holtteste mellett találtak a rendőrök. A kutyusért vasárnap mentek új gazdái a Rex Komáromi Állatvédő Egyesülethez, akinek még egy kis virslit is vittek az első találkozás alkalmával. 

Egy elhunyt idős férfit találták meg a neszmélyi háza kertjében. Kiskutyája több hétig is vigyázhatott szeretett gazdájának holttestére.
Mázli heteken át őrizte gazdája holttestét a neszmélyi háznál. 
Fotó: Beküldött

A holttestet őrizte a hűséges tacskó

Mint arról a Kemma.hu is beszámolt, egy elhunyt idős férfit találták meg a neszmélyi házánál. Kiskutyája több hétig is vigyázhatott szeretett gazdájának holttestére. A Tatai Civil Állatvédők vezetőjétől Nagy Évától megtudtuk, hogy őket a rendőrség hívta ki Neszmélyre, egy lesoványodott, rossz állapotban lévő kis tacskóhoz. Azonban azt is megtudtuk, hogy nem egy másik kutya tetemét vizsgálták a helyszínelők. Sajnos a tacsi idős gazdája hunyt el. Az állatvédők szerint a kiskutya hetek óta biztosan nem kapott rendesen enni. De mégse tágított el gazdája mellől. Egy hónapig is vigyázhatta a mozdulatlan testet.

Mandel Gézáné, Stefi a komáromi állatvédők önkéntese a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a tacskó a Mázli nevet kapta, mert igazi mázli, hogy ő túlélte a viszontagságokat. Szerencsére lelkileg már teljesen rendbe jött, igazi kis szeretnivaló energiabomba. Mivel a neszmélyi háznál nem találták meg a tacsi oltási könyvét, így meg kellett kapnia a kötelező oltásokat, az azonosító chipet, illetve ivartalanították is az elmúlt héten. Így már nem állt semmi a gazdikeresés útjában. Szerencsére hamar jelentkezett egy idős pár, akiknek több mint egy évvel ezelőtt hunyt el a tacskójuk. A bemutatkozó levelük és a telefonbeszélgetés alapján végül úgy döntöttek, hogy személyesen is meglátogatják Mázlit. 

Egy elhunyt idős férfit találták meg a neszmélyi háza kertjében. Kiskutyája több hétig is vigyázhatott szeretett gazdájának holttestére.
A kutyus tele volt kullancsokkal és lázas is volt, amikor az állatvédőkhöz került. 
Fotó: Beküldött

– A gazdijelöltek nagy izgalommal érkeztek a találkozóra. Elmondták, hogy már volt korábban egy tacskójuk, akit nagyon szerettek és Mázli rá emlékezteti őket. Még egy kis virslivel és készült neki a hölgy, amit a tacsi nagyon barátságosan fogadott. Ez meg is lepte őket, mert elmondásuk szerint az ő tacskójuk mindig morogva vette el a jutalomfalatot, vagy a nassit. Mázli azonban az első pillanattól kezdve nagyon kedves, közvetlen és barátságos volt velük. Amikor a hölgy felvette az ölébe még egy puszit is kapott az arcára a tacsitól – mesélte az állatvédő, aki szerint nagyon jó helyre került a kutyus. 

Jó hírt kaptunk Mázliról. A fiatal kutya hetekig őrizte halott gazdája holttestét Neszmélyen. Most végre új, gondos családhoz kerülhetett a kis tacskó.
Mázli boldogan fogad minden törődést és figyelmet 
Fotó: Tények / Tv2

– Egy kertesházban élnek, de Mázli benti kutya lesz. Illetve nyaralni is viszik majd magukkal a balatoni házukba. Úgy gondolom, hogy igazi gyöngy élete lesz a tacsinak, amit mérhetetlen szeretetben fog tölteni – tette hozzá Stefi. Mázli kutyust a TV2 Tények riportere is meglátogatta még a komáromi állatotthonban. A felvételen is látszik, hogy Mázli mennyire szívesen futkározik pórázon, és boldogan fogad minden kényeztetést.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában