Gázolás

2024.04.17. 12:59

Biciklist gázolt az autó sofőrje: egy furgon miatt nem vette észre a kétkerekűt

Egy évre eltiltották a járművezetésről azt a sofőrt, aki biciklist gázolt Baj lakott területén. A gázolás során a biciklis 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki kereszteződésben ütötte el a biciklist. A gázolás során a kerékpárosnak nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. 

A gázolás során feltehetően egy furgon miatt nem vette észre a biciklist az autó vezetője
A gázolás során feltehetően egy furgon miatt nem vette észre a biciklist az autó vezetője
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A járásbíróság az elkövetőt 390.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A gázolás pontos körülményeit videó is rögzítette

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 2-án Baj lakott területén vezette az autót, amikor egy kereszteződésben az előtte haladó és jobbra kanyarodó, zárt felépítésű furgon takarása miatt nem észlelte a balról érkező kerékpárost, ezért nem biztosított neki továbbhaladási elsőbbséget. A kerékpáros balra akart kanyarodni, de amikor észlelte a kereszteződésbe behajtó autót, megpróbálta az ütközést elkerülni, azonban ez nem sikerült. Az autó a kerékpár hátsó kerekének ütközött, emiatt a sértett az aszfaltra zuhant.

A sértett a baleset során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A videón a baleset pontos körülményei is láthatók:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában