Verseny

2024.03.31. 21:52

Tojásgurítás: Naszályon is vetélkedtek a gyerekek

Vasárnap délután megtelt a naszályi kisdomb lelkes gyerekekkel. A naszályiak körében a tojásgurítás már hagyománnyá avanzsálódott.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Idén húsvétkor ismét birtokba vehették a naszályiak a sportpálya-pihenőpark melletti kis dombot. Kicsik és nagyok a húsvét egyik régi, kedves szokását, a tojásgurítást elevenítették föl. 2001-ben volt az első ilyen esemény, amelynek egyedül csak a koronavírus-járvány szabhatott gátat. Az idei esztendőben több mint harminc gyermek gurította le a dombról a tojásokat.

A hagyománnyá vált tojásgurítás nem csak az aprótalpúakat, de szüleiket is évről évre visszacsábítja Naszályra
A hagyománnyá vált tojásgurítás nem csak az aprótalpúakat, de szüleiket is évről évre visszacsábítja Naszályra
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A tojásgurítás már évek óta egységben tartja a községet

A tradíció lényege, hogy a hímes tojásokat minél előbb gurítsák le a kosárba úgy, hogy az ne törjön össze. Tóth Anikó, az esemény szervezője elmondta, hogy évről évre többen vannak, sőt számos, immáron apuka és anyuka még aprótalpúként vett részt az eseményen. Innen is látszik, hogy próbálják megtartani a hagyományt.

Az első megmérettetésen a nulla és hatéves kor közötti gyermekek vettek részt. Ebben a korcsoportban Elekes Bálint gurította legjobban a tojást, utána Seres Maja végzett a második helyen, Bruzsa Bulcsú pedig a harmadik lett. A hatéves korcsoport felett szintén kialakult egy barátságos küzdelem. Ebben a korcsoportban Dudás Zoárd lett az első, utána pedig Kurucz Péter és Elekes Balázs végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában