Régóta fiatalok

2024.03.20. 19:49

Szenior tánc nyitotta a Szépkorúak szerdáját +videó, fotók

Darts, tollaslabda, malomkő-tartás és gólyalábak - egyebek mellett ezek a sportprogramok vártak a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. A Magyar Szabadidő Sportszövetség a helyi szervezettel karöltve megszervezte a Szépkorúak szerdáját, ahová az ország többi városából is szép számmal érkeztek régóta fiatalok.

Wágner Zsanett

Több mint 180-an érkeztek a Szépkorúak Szerdájára a Földi Imre Sportcsarnokba, a tatabányai és a országos szabadidősport szövetség szervezésében.

Szépkorúak szerdája volt a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban.
A Szépkorúak szerdája szenior örömtánccal kezdődött
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A délelőtt 9 órakor kezdődő sportprogramra Budapestről, Sopronból és Debrecenből is érkeztek, többnyire nyugdíjas szervezetektől, de lehetőség volt egyénileg is részt venni a sportprogramokon, sőt a helyszínen is lehetett jelentkezni. Huszonegy állomás várt a szépkorúakra, egyebek mellett a mini asztaliteniszt, a dartsot, a tollaslabdát, a gólyalabdázást is kipróbálhatták, de csocsó, súlyzók és célbadobás is várta őket. Többnyire az íjászat és a malomkő-tartás is rejtett kihívásokat, de a többség megszerezte pontgyűjtő lapjára a 20 pecsétet.

Szépkorúak szerdája Tatabányán
A célbarúgás volt a sportprogram egyik állomása
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A megnyitón Bencsik János országgyűlési képviselő elmondta, március 20-a egyben a boldogság nemzetközi napja is, így mindenkinek jó szórakozást kívánt és azt, hogy az izmokon túl a rekeszizmok is mozogjanak. Szücsné Posztovics Ilona tatabányai polgármester is köszöntötte a megjelenteket, az együtt sportolókat és azt kívánta, ma ne fájjon semmi. A főszervezők képviseletében jelen volt Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, aki szerint a sport közösségi szerepéről nem lehet megfeledkezni, miként a példamutatásról, valamint a mozgás fontosságáról sem. Hozzátette, az egyik legfontosabb, hogy sérülésmentes legyen a program, ezért speciálisan felépített állomásokról van szó. A korosztály adottsága, hogy két óra után elfárad. Az aktív sportoláson túl szellemi megmérettetés is vár a régóta fiatalokra. Sőt fittségi teszttel és egészségügyi mérésekkel is készültünk – zárta szavait.

Szépkorúak szerdája Tatabányán
A Ceha Nyugdíjas Klub csapata nemcsak jól teljesített, a hangulat is kiváló volt
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24  Óra

Szépkorúak, fittek és sportolnak

Évek óta három helyszínen, Szolnokon, Sopronban és Budapesten is rendeznek hasonló megmérettetést. A tegnapi esemény szenior tánccal kezdődött. Szabó Józsefné Ilike például Budapestről érkezett Tatabányára. A 78 éves, szemmel láthatóan aktív szépkorú szerint a hosszú élet titka a fittség és természetesen az egészség, amihez a sport is nagy mértékben hozzájárul. Azt mondta, rendszeresen részt vesz a sportprogramokon, mert így össze tudja hasonlítani, mennyit fejlődött az előző óta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában