Fejlesztés

2024.03.31. 06:48

Navracsics Tibor: Tervezzük, hogy régióra szabott megoldásokkal állunk elő

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy véli, hogy egyes térségek specialitásaira épülő fejlesztési programokra van szükség.

Kemma.hu

Navracsics Tibor is köszöntötte a kétszázezredik ügyfelet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ugyan ma már nem lehet hazánkban a fejletlenebb keleti és a fejlettebb nyugati területekről beszélni, ám a fejlett városok vonzáskörzetében gazdasági pólusok alakultak ki, a fejletlenebb térségek pedig ezeken kívül esnek. Ennek kapcsán ezeket a területeket feltérképezik. A részletekről Navracsics Tibor beszélt a kemma.hu-nak Kisbéren.

Navracsics Tibor ismertette a belső periféria programot
Navracsics Tibor ismertette a belső periféria programot
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Ez az úgynevezett belső periféria programunk, amelynek keretében megpróbáljuk feltérképezni azokat a térségeket, amelyek ugyan tágabb földrajzi elhelyezkedését tekintve egy fejlett térségben vannak, azonban belső zárványt jelentenek, nem érkeznek ide fejlesztések vagy valamilyen oknál fogva – tipikusan ilyen a vármegyehatár menti fekvés – kimaradnak a nagyobb beruházásokból és fejlesztésekből – emelte ki Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor a programról számolt be

– Az a tervünk, hogy az országban összegyűjtve ezeket a belső perifériákat, mindegyiket külön-külön megvizsgálva, személyre szabott vagy régióra szabott megoldásokkal álljunk elő, és így próbáljunk meg segíteni. Mint jelen esetben, a kisbéri járásnál is fel kell térképeznünk, hogy melyek azok a problémák, amelyek a relatív elmaradottságot eredményezik, hogyan tudunk ezen segíteni, és akkor megalkotjuk azt a programot, ami talán segítséget jelent az itt élőknek is.

A fejlődésből kimaradó területek közé sorolták például az oroszlányi és kisbéri, a sárbogárdi járásokat, valamint a Marcal-völgyét, amelyekkel célirányosan kell foglalkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában