Kemma.hu videó

2024.03.09. 16:51

Keresték az oroszlányi Messit +fotók, videó

Hat csapat rúgta a bőrt Oroszlányban, a borbálai focipályán. A rászorulók támogatásáért létrejött sportprogramon kiosztották a gólkirálynak és a legjobb kapusnak járó díjat is.

Kemma.hu

A futball szerelmeseinek, sportkedvelőknek és a szurkolni vágyóknak hirdette meg szombati (március 9.) programját Lakatos Lajos, az Oroszlányi lurkók alapítója. Annak a csoportnak volt hétvégi programja, ami a rászorulók megsegítéséért jött létre. Március második hétvégéjén, a Borbálai focipályán rendezték meg a soron következőt, ami a Tavaszi Lurkó kupa nevet viseli.

A rászorulók támogatásáért létrejött sportprogramon, a Tavaszi Lurkó kupán kiosztották a gólkirálynak és a legjobb kapusnak járó díjat is.
Rászorulók támogatásából jött létre az Oroszlányi lurkók csapata. A március 9-i sportprogramon Lakatos Lajos (jobbra) mondja el a legfontosabb szabályokat
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Miután a közösségi oldalin is híre ment az események, egyre több lett a jelentkező. Jöttek Kisbérről és Tatabányáról, de a szomszédos Veszprém vármegyéből (Pápa) is érkeztek résztvevők. Összesen hat csapat jelentkezett, akikre kétszer 10 perces mérkőzések vártak. A sportprogram kiváló alkalom volt arra is, hogy valamelyik futballistában felfedezzék Lionel Messi stílusjegyeit. Ha nem is találták meg az argentin válogatott labdarúgó utódját, aki 22 éves korára az Aranylabda- és FIFA az év játékosa lett, díjak azért születtek Oroszlányban is. Miként igazi futball tehetség is.

Lakatos Lajos főszervező elmondta, több korosztály mérkőzik meg egymással: a 10 évestől egészen a 20 éves focistáig. A sporteseményen számos elismerés is gazdára talált. Minden résztvevőnek járt egy oklevél, de a gólkirályt és a legértékesebb játékost, valamint a legjobb kapust is díjazták. Az első helyezett csapta pedig hazavihette a nevezési díjat, több mint 6 ezer forintot.

Rászorulók támogatására jött létre

Az Oroszlányi lurkók csoportja az állami gondozottak megsegítésére jött létre. A főszervező a sporttehetségek felkutatása miatt szervez hasonló összejöveteleket.

A bányászvárosban nem ez az első eset, hogy összekötik a sportot és a támogatást. Pintarics Lajos, a Ments Életet Focival (MÉF) Alapítvány elnöke elmondta, csaknem tíz esztendővel ezelőtt, a Pápai Zsolt-emléktornával kezdődött a jótékonysági akciók sora. 

Azóta folyamatos a rászorulók támogatása a MÉF által, hol nagyobb, hol pedig kevesebb sikerrel. Mára körülbelül kéthavonta rendeznek hasonlót, legyen az focikupa vagy sütivásár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában