Veszteség

2024.03.19. 06:55

Bezár egy időre a tatabányai uszoda

Jelentős vízveszteséget tapasztaltak az utóbbi időszakban a tatabányai uszodában. A felújítás nem várhat, mert tavaly november óta havonta átlagosan több mint 2000 köbméter víz folyt el. Portálunk megkereste az ügyvezető igazgatót, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba.

Wágner Zsanett

Futótűzként terjedt a hír az interneten, hogy egy időre bezárja kapuit a tatabányai uszoda. Mennek a találgatások, hogy az előre kalkulált 50-60 napos munkálatok pontosan mikor kezdődnek és hogy a májusi karbantartással egy időben kezdődik-e a felújítás. Kérdéseinkkel az ügyvezető igazgatóhoz fordultunk.

Felújítás várható a nagy vízveszteség miatt a tatabányai uszodában
Felújítás várható a nagy vízveszteség miatt a tatabányai uszodában
Forrás: beküldött/Facebook

– A felújítás folyamatának természetesen még nem minden részlete tisztázott – árulta el telefonos megkeresésünkre Kugler László, a tatabányai Gyémánt Fürdő ügyvezető igazgatója. Azt mondta, a versenyeztetést követően, ami több hetet vesz igénybe, már részletesebb menetrendről is lehet beszélni.

A téma aktualitását az adta, hogy a tatabányai képviselők legutóbbi közgyűlésen tárgyaltak a sportmedence helyzetéről. A felújítást az indokolja, hogy tavalyi év utolsó két hónapjában, valamint az idei év első hónapjaiban is jelentős vízveszteséget tapasztaltak. A hivatalos adatok szerint naponta több mint 60 köbméter, havonta csaknem 2000 köbméter folyt el. Úgy tudjuk, a medence víztartó képessége csökkent, de a teherhordó szerkezetnek nincs baja, ezért a vízzáró rétegeket meg kell erősíteni. A felújítással kapcsolatban az ügyvezető összegezte a legfontosabb tudnivalókat.

A felújítás két hónapig is eltarthat

– A javítást a jelenlegi medencén belül oldják meg. Cserélik az elhasznált fóliaszerkezetet. Röviden, új fóliát kap a medence, újra bélelik a szakemberek – mondta portálunknak  az ügyvezető, aki szerint az uszoda várhatóan 50-60 napig lesz zárva. Hozzátette: természetesen kalkulálni kell azzal is, hogy a feltáró munkák során nem várt akadályokba ütköznek majd a szakemberek, de bízik benne, hogy ebből kevés lesz. Úgy tudjuk, a munkálatok körülbelül 50 millió forintba kerülnek, ezzel pedig évekre biztosítják a sportmedence működését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában