Testület

2024.03.15. 10:00

Drasztikus áremelés volt a cél

Ha a baloldal többségben lenne a vármegyeszékhely, Tatabánya közgyűlésében jelentős áremelés kellett volna elszenvedni. Drasztikusan emelték volna a nyári napköziért elkért pénzt s az idősek által fizetett térítési díjakat.

Kemma.hu

Bár a baloldali városvezető, Szücsné Posztovics Ilona javaslatot tett a szociális intézményi térítési díjak jóval infláció feletti, 18 százalékos emelésére, azt Fideszes és néhány más képviselő megakadályozta a csütörtöki közgyűlés ülésén. A kormánypárti frakció azt kérte a városvezetőtől, hogy a drasztikus áremelés elkerülése érdekében dolgozza át a javaslatot és nyújtsa be újra – egyebek mellett azt javasolták, hogy a kedvezményezettek körét bővítsék, a jövedelemhatárt pedig növeljék.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester
Szücsné Posztovics Ilona polgármester ott sem volt az ülésen
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra, archív

Drasztikus lépés - leszavazva

A nyári napközis tábor térítési díját még drasztikusabban akarta növelni az előterjesztő, Szücsné Posztovics Ilona. 35 százalékos emelést akart elérni. A Fidesz azt javasolta, hogy a tavalyival megegyező összeget kelljen fizetni a gyermekek szüleinek. A közgyűlés végül ezt a verziót hagyta jóvá.

Érdemes még megemlíteni, hogy Szücsné Posztovics Ilona nem vett rész a közgyűlés ülésen. A városvezető nem először marad távol részben vagy teljesen a város életléről szóló közgyűlési döntésektől.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában