Ha elszökne

2023.12.30. 09:45

Szilveszteri majré: ezeket a számokat minden tatai és könyéki kutyás írja fel

A tatai állatvédők szilveszter és újév napján Naszály, Tata, Kecskéd, Kocs, Környe és környékéről várják a hívásokat.

Kemma.hu

Sok kutya, macska rémül meg a szilveszteri durrogtatástól, szerencsétlen esetben akár világgá is futhatnak

Forrás: Kemma.hu

Az Tatai Civil Állatvédők közösségi oldalán számolt be arról, hogy sok éve már hogy szilveszter és újév napján ügyeletet tartanak, hogy a petárdáktól, tűzijátékoktól megijedt, elfutott kutyáknak és cicáknak, illetve gazdáiknak segítséget nyújtsanak. 

Posztjukban közzé is tették azokat a telefonszámokat, amin elérhetőek segítőik az év végén:

  • Kovács-Keszőcze Ági (0670/3615069), és Kovács Márton (0630/2450770) Naszályra, Tatára és környékére tud autóval elmenni.
  • Kiprich Daniella (0620/5148505) Kocsra, Környére, illetve Kecskédre és környékére érkezik autóval. 

Mint írták: természetesen a Nagy Évi (06309410411), Illés Judit (06309756950) és Sághi Zoltán (06205453177) is hívhatók szilveszter és újév napján. Arra kérnek mindenkit, hogy ha állatot talál, ne hagyja ott, az állatvédők próbálnak a legrövidebb időn belül odaérni. 

− Ha elütött állatot találsz, vidd azonnal meleg helyre, ha ez nem megoldott akkor takard be. Vigyázzatok magatokra, és vigyázzatok állataitokra. Segítsünk együtt az ártatlanokon − írták posztjukban

A tatai állatorvosok külön tippeket is adtak arra, hogy szilveszterkor napközben, este és az újév első napján hogyan védhetjük meg kedvenceinket a durrogtatásoktól.

Schermann Rolanddal a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány kurátorával pedig arról is beszélgettünk podcastunkban, hogy miért fontos, hogy kedvencünkben legyen chip.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában