Kiöntött

2023.12.27. 15:07

Kiöntött az Által-ér is: csak gumicsizmában kerülhető meg az Öreg-tó

Árvízvédelmi készültség van a Dunán, azonban vármegyénk több, kisebb vízfolyása is kilépett már a medréből. Tatán az Öreg-tóba torkolló Által-ér nehezíti meg a sétálók, futók dolgát.

Goletz-DeáK Viktória

Aki a szép időben kirándulásra, futásra adja a fejét, készüljön fel rá, hogy az Által-ér mentén jó eséllyel nem úszhatja meg száraz lábbal a szabadtéri programot. A vármegyét átszelő ér ugyanis több helyen kilépett már a medréből a december 23-án lehullott, nagy mennyiségű hó olvadása miatt.

Által-ér
A víz az úr Tatán is
Fotó: Szabó Zoltán

Szabó Zoltán a tatai Öreg-tó körüli sétáján örökítette meg, amit a Tófarokban tapasztalt. Bizony jó nagyot kell ugrania annak, aki szeretne átjutni a vízzel elöntött hídon. Zoltán azt ajánlja a túrázóknak, hogy bújjanak gumicsizmába, ha a napokban tókört szeretnének menni. 

Tata és Dunaalmás között még ennél is jobban elárasztotta az utat a medréből kilépő Által-ér. A Tata, a vizek városa közösségi oldalon osztották meg azokat a fotókat, amin jól látszik, hogy már a kerékpárútat is teljesen ellepte a víz. 

A legelsőn azért még átevickéltem többek megdöbbenésére. A Skanzenban még nem láttam olyat, hogy a kiállított hajó alját eléri a víz. Volt egy kajakos, aki a kerékpárúton kajakozott a fák közé.

– írták, fotókat is közölve az esetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában