Közgyűlés

2022.11.17. 20:04

Pályázatot írtak ki a nyergesi művelődési ház vezetésére

Munkatervében nem szereplő ülésén egy nagyon izgalmas személyügyi kérdésben is döntést hozott a városházán az önkormányzati képviselő-testület.

F. K.

Forrás: Wikipedia

Az előző, októberi körben téma volt az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői tisztségére kiírt pályázat elbírálása is. Az a döntés született, hogy a központ további vezetésére pályázó Kákonyi Gellérttel, három hónapos próbaidő kikötésével, teljes munkaidős, határozott idejű szerződést köthet a város az idei november első napjától 2025. október 31-ig. Az igazgató vezető állású munkavállalónak minősül az önkormányzatnál. Talán többeknek meglepetést okozva, Kákonyi Gellért jelezte, hogy a határozatlan idejű munkaviszonyáról nem kíván lemondani a pályázati kiírásban szereplő határozott idejű, igazgatói munkakörű munkaviszonyért. A korábbi munkaszerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére, egy új munkaszerződés megkötésére, aláírására nem került sor.

Kötelező kűrként, az önkormányzati képviselő-testület rendkívüli ülésén határozta meg a további szükséges lépéseket. Többek közt döntés született arról, hogy a város, az érintett nyilatkozatára tekintettel, egyelőre nem szünteti meg határozatlan idejű munkaszerződését Kákonyi Gellérttel. Mondhatni ezzel párhuzamosan, az október utolsó napjáig érvényes, határozott idejű intézményvezető megbízatása lejárt. Az egyedül adódó jogszerű lehetőséggel élve, az önkormányzati képviselő-testület pályázatot ír ki a tisztség betöltésére. Ennek meghirdetésére Mihelik Magdolna polgármestert kérte fel a testület, erre a legkésőbbi megszabott határidő a következő ülés napja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában