Folytatódó fejlesztések

2021.09.27. 11:04

Több mint 18 millióból újult meg a tatai bölcsőde második épületrésze

Közel 200 négyzetméteren hoztak rendbe egy gondozási egységet a Csillagsziget Bölcsődében. És a megújulásnak ezzel még nincs vége.

Szász Dalma Kitti

Közel 200 négyzetméteren hoztak rendbe egy gondozási egységet a Csillagsziget Bölcsődében. És a megújulásnak ezzel még nincs vége.

Forrás: tata.hu

Fotó: Domokos Attila

A játszóudvar mellett 2019-ben már felújítottak egy gondozási egységet, ezt követte most egy másik épületrész modernizálása. A több mint 18 millió forintos beruházást az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosította. Fekete Éva intézményvezető tájékoztatott arról, hogy a teljes felújítás érintett két csoportszobát, a gyermekfürdőszobát és -öltözőt, a babakocsi-tárolót, valamint a fejlesztőszobát is.

A munka nyomán megújultak a falburkolatok, a padlózat, a vízvezetékrendszer, a fűtéscsöveket a falba helyezték, átalakították a fürdőszoba berendezését, biztonságosabbá téve ezzel az ellátást, színes csempék kerültek a falra, s új bútorokat és szőnyegeket vásároltak. A teljesen megváltozott, modern és harmonikus tér kialakításába bevonták a gyermekeket is, a színek kiválasztásában ugyanis a kicsik is részt vettek.

Fejlődő város

Ahogyan a város honlapján is olvasható: a település oktatási infrastruktúrája tehát folyamatosan fejlődik, ami indokolt is, ugyanis egy friss felmérés szerint Tatán a 0–17 éves korosztály aránya az országos átlagnál nagyobb mértékben növekszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a tatai családok vállalnak gyermekeket, és jó szívvel veszik igénybe a helyi intézményeket, melyek korszerű, biztonságos és egészséges feltételek mellett várják a csemetéket. A Csillagsziget Bölcsődében folytatódik a megújulás, hiszen a tervek szerint egy harmadik gondozási egységet is felújítanak.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a körzet önkormányzati képviselője a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Tata korábban elnyerte a Gyermekbarát Város és a Gyerekbarát Település címeket, ez pedig többek között annak is köszönhető, hogy a városunkban működő, a gyermekek nevelését szolgáló intézményi hálózatot az önkormányzat folyamatosan segíti és támogatja. Ez az újabb bölcsődei fejlesztés a szülőknek, a nevelőknek és a gyermekeknek egyaránt fontos, hiszen a magasabb minőségű infrastrukturális háttér jótékonyan járul hozzá a nevelőmunkához.

Rigó Balázs alpolgármester kiemelte: – Az ilyen jellegű helyi, illetve központi költségvetésből megvalósult vagy jelenleg is zajló tatai fejlesztések összhangban vannak a Gyermekbarát Város program, valamint a kormányzat azon célkitűzéseivel, melyek a családok támogatására és az oktatási-nevelési infrastruktúra fejlesztésére irányulnak. Hozzátette: Újhegyben jelenleg egy 36 férőhelyes bölcsőde épül, tavaly energetikailag és belső tereiben is megújult a Szivárvány Óvoda, a tatai óvodákban folyamatosak a kisebb léptékű fejlesztések, a Kőkúti-iskola konyhájának felújítási munkája a végéhez közeledik, a Bláthy-iskolában lezajlott többek között az elektromos hálózat, valamint a homlokzati nyílászárók cseréje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában