IKSZT

2018.05.08. 19:26

Közösségi ház játszótérrel, ahol jó együtt lenni

A helyi vöröskereszt, a nyugdíjas klub, a fiatalok és a családosok mind-mind szívesen választják programhelyszínül az egykori elhanyagolt épületet.

Hűvös Récsy Lídia

Jordán Helga, a ház vezetője

Egy elhanyagolt, romos épületből Dad egyik legnépszerűbb közösségi helye lett. Öt és fél éve működik a pályázati pénzből kialakított, hivatalos nevén Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, amit a helyiek csak közösségi házként emlegetnek.

Jordán Helga, a ház vezetője

Az épületben van két üzlethelyiség, egy jól felszerelt (90 négyzetméteres) nagyterem, valamint hozzá tartozik a gyerekek kedvence, a szépen parkosított játszó udvar, azaz játszótér. A ház vezetője Jordán Helga, aki elmondta: a falu lakói körében népszerű volt az ingyenes számítógépes tanfolyam és talán ennek is köszönhető, hogy ma már egyre többen élnek a közösségi ház szolgáltatásaival, elsősorban az ingyenes számítógép- illetve internethasználat lehetőségével, a különböző tanácsadásokkal.

A délutánonként nyitva tartó közösségi ház teljes kihasználtsággal működik – hangsúlyozta a vezetője. Igénybe veszi a vöröskereszt, ott találkoznak a nyugdíjasklub tagjai, sőt családi események helyszínéül is szívesen választják a falu lakói, nyáron pedig a helyi iskola által szervezett tánctábornak ad otthont a ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában