Lélekjelenlét

2024.04.30. 11:52

Újraélesztés a tóparton: bátor futó mentette meg a nő életét

Az 50 év körüli nő minden előzmény nélkül esett össze a tóparton. Szerencséjére egy futó látta az esetet és azonnal a segítségére sietett. Nem csak a mentőket értesítette, de aktív részese volt az újraélesztésnek.

Kemma.hu

Hős futó mentett életet április 26-án, pénteken délután egy Komárom- Esztergom vármegyei tónál. Egy 50 év körüli nő séta közben lett rosszul és esett össze minden előzmény nélkül, a jelenetnek azonban szerencséjére szemtanúja volt egy ott sportoló futó, aki nem tétlenkedett, azonnal a bajba jutott nő segítségére sietett, és megkezdte az újraélesztést is.

mentőautó mentő életmentés újraélesztés
Sikeres volt az újraélesztés, a nőt stabil állapotban szállították kórházba
Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook

A futó először megpróbálta felébreszteni a nőt, majd miután ez nem sikerült neki, értesítette a mentőket. A vonal végén lévő mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, akik el is indultak a helyszínre, ám addig is utasításokkal segítette a futót, hogyan vizsgálja meg a nőt, és bizonyosodjon meg arról, van-e légzése, pulzusa.

A futó észlelte, hogy a nő már nem lélegzik, így a telefonos instrukciók szerint azonnal megkezdte az újraélesztést. Mint arról az Országos Mentőszolgálat is beszámolt, a mentők perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre is vezetett: a nőt stabil állapotban szállíthatták kórházba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában