Sztráda

2024.04.16. 14:39

Elképesztő jelenetek az M1-esen: egymás után koccoltak az autók

Nem sokon múlott az újabb katasztrofális tömegbaleset a sztrádán. Az M1-esen egymás után koccoltak az autók több figyelmetlenség miatt.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya az ország egyik legveszélyesebb, ha nem a legveszélyesebb sztrádája. Szinte nincs olyan hét, hónap, amikor ne történne valami hajmeresztő és életveszélyes dolog. Az alábbi videó ismét ezt igazolja, melyet az MKIF Zrt. osztott meg közösségi oldalán.

Az M1-es autópályán több autó szalad egymásba figyelmetlenség miatt
Az M1-es autópályán több autó szalad egymásba figyelmetlenség miatt
Forrás: Facebook/MKIF Zrt.

Az M1-esen nem sokon múlt a tömegbaleset

A felvételen jól látható, hogy bár nem haladnak hatalmas tempóban a járművek, eléggé zsúfolt, telített a pálya. Az egész hosszú jelenetsor egy figyelmetlen autós manőverével indul. A szabályosan közlekedő sárga kamion halad a külső sávban, mellette belül egy autó a furgon takarásában. Az autós hirtelen elrántja a kormányt, csak centiken múlott, hogy nem ment a kamionnak. Ezzel a mozdulattal egy dominóeffektus alakul ki a belső sávban.

Nem sokkal utána egy fekete személyautó szintén úgy akart sávot váltani, hogy nem nézett oldalra. Miután ennek az autónak nem sikerült a sávváltás, belassult a belső sáv és a nem megfelelő követési távolság miatt egy hátulról érkező terepjáró belemegy az előtte lassuló sorba. Emiatt a mögöttük érkezők is a fékbe taposnak és máris 6 autó koccant a belső sávban. Szerencsére senki nem sérült meg. 

Az MKIF posztjában felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a haladási sebességet mindig a körülményeknek megfelelően kell megválasztani. Ha baleset történik, akkor a következő szabályokat kell betartania mindenkinek:

  • leállósávra húzódj le! 
  • vedd fel a láthatósági mellényt! 
  • csak az irataidat és a mobiltelefonodat vedd magadhoz!
  • szállj ki és a szalagkorláton kívül hívd a 112-es telefonszámot!
  • a segítséget a korláton kívül várd meg, biztonságban!  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában