Ítélet

2024.04.16. 08:00

Harcosok Klubja a nyílt utcán: félmeztelenül mérték össze, ki az erősebb

Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott a garázdaság vétsége miatt indult ügyben. Két férfi részegen azt hitte, hogy a Harcosok Klubja forgatása zajlik Esztergomban. Egyikük most 8 hónapot kapott.

Kemma.hu

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki másodmagával félmeztelenül ordítozott és kötekedett a járókelőkkel, majd ivócimboráját ököllel ütötte arcon.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint két férfi 2022. június 27-én este italozott Esztergomban. Mivel a két férfi a lakossági bejelentés szerint félmeztelenül ordítozott és kötekedett a járókelőkkel, velük szemben rendőri intézkedésre került sor. Ezt követően a két férfi összeveszett azon, hogy melyikük erősebb és képzettebb a küzdősportok terén, és kiabálni kezdtek, verekedésre hívták fel egymást.

Harcosok Klubja egy ütéssel

Az elkövető  egy alkalommal, ököllel az arcán megütötte a másik férfit, aki részben az ütéstől, részben ittas állapota miatt a földre esett. Ekkor a helyszín közelében tartózkodó rendőrök az elkövetőt lefogták és elhúzták a másik férfitól.

Az Esztergomi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt indult ügyben április 15-én előkészítő ülésen hozott ítéletet. A bíróság a büntetett előéletű vádlottat 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában