Hamisítvány

2024.04.17. 07:00

Ezernyi liter hamis mosószert foglaltak le

Több mint ezer liter mosószert foglaltak le a pénzügyőrök vármegyénkben. A vizsgálatok során kiderült, hogy mindegyik hamisítvány.

Kemma.hu

Több mint ezer liter hamis mosószert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Komárom-Esztergom vármegyében. Húsvét vasárnap indult útnak Budapestről egy cseh rendszámú személyautó, amit a járőrök az M1-es sztráda ácsi szakaszánál vettek észre. Az ablakokig felpakolt járműben több mint ezer liter hamis mosószer és öblítő volt sorba rendezve. Az egyenruhásoknak az tűnt fel, hogy a sofőr szinte ki sem látszik a zsúfoltságig rakott dobozhalom mögül. 

Volt bőven hamis mosószer a raktérben
Volt bőven hamis mosószer a raktérben
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A furgont vezető török sofőr azt mondta, hogy különböző háztartási termékeket visz, amiket az ausztriai üzletében akar eladni. A pénzügyőrök a plafonig megrakott rakteret átvizsgálták. Az elmúlt időszakban a flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy mindegyik hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. 

Lefoglalták a hamis árút

A balesetveszélyes módon szállított csomagokban különböző márkajelzésű (Ariel, Lenor, Persil, Jar) tisztítószerek voltak. A flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy egytől-egyig hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az 53 éves sofőr azt mondta, az árut Budapesten vásárolta, hogy Csehországba értékesítse, de azzal nem volt tisztában, hogy nem eredetiek. A pénzügyőrök a 258 flakon hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. Az elkövető több mint 1,2 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában