Letartóztatás meghosszabbítása

2022.08.03. 15:30

Egy évig még letartóztatásban maradhatnak az embercsempészek

13 szír és két szomáliai migránst próbáltak az osztrák határhoz juttatni. Az egyikük álnevet is használt, hogy a rendőröket kijátssza.

Kemma.hu

Forrás: Új Dunántúli Napló

Fotó: AS

A Komáromi Járási Ügyészség egy szír és egy palesztín állampolgárságú férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta embercsempészés bűntette miatt indult ügyben. Az indítvány szerint a két férfi 2021. november 6-án a hajnali órákban érkezett a szerb-magyar határhoz, ahonnan 13 szír és 2 szomáliai migránst vettek fel német honosságú autójukba, majd az illegális bevándorlókkal a magyar-osztrák határ felé indultak.

A kisbéri rendőrök 2021. november 6-án nem sokkal éjfél előtt, Bakonyszombathely területén  ellenőrzés alá vonták a személygépkocsit, amiben a migránsokat megtalálták. Bár az egyik férfi a kihallgatását megelőzően álnéven azonosította magát, azonban a nyomozó hatóság hamar kiderítette valós személyazonosságát.

A  Komáromi Járásbíróság az embercsempészek letartóztatását 2021. november 09-én rendelte el, azt követően a kényszerintézkedést legutóbb 2022. augusztus 9-ig hosszabbította meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a két férfi letartóztatását november 9-ig hosszabbítsa meg. A bíróság az indítvány tárgyában ülést fog tartani, melyen az embercsempészeket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában